32-годишният арестант в Ямбол открит обесен на панталона си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прокуратурата в Ямбол разследва смъртта на 32-годишен мъж, открит мъртъв в ареста на полицията призори на 6 юли.

Иван Димитров е открит обесен на собствения си панталон. Трупът е открит в 3 часа през нощта. Броени часове по-рано, след гонка с полицията Иван е задържан в Ямбол по висящо дело за притежание на наркотици.

Според запознати става дума за малко количество метаамфетамини. След смъртта на арестанта е образувано досъдебно производство по чл. 115 за причиняване на смърт. Първоначалната версия е самоубийство, но в окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство за смъртта на Димитров. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел.

„Извършен е оглед на местопроизшествието, текат и разпити на свидетели, направена е аутопсия на трупа, взета е и кръв за химичен анализ. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи начина на настъпване на смъртта“, каза окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Пред наш репортер той сподели, че се е срещнал с родителите на Иван и тримата са разговаряли повече от час. Дойчинов ги запознал с разследването на смъртта на сина им. Близки на починалия предполагат, че той е бил пребит в ареста от служители, превишили правата си. Майката на Иван не вярва във версията за самоубийство и настоява за справедливост. Пред една от националните телевизии почернената жена разказа, че синът ѝ бил жизнерадостен човек, влюбен в живото.

„Не вярвам да е посегнал на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на съпруга ми, че синът ми е починал в ареста и да дойдем да си приберем трупа“, каза опечалената майка. Иван работил в приют за животни във Варна, а в злополучния ден се прибрал, за да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят заедно.

По първоначални данни обаче аутопсията не е показала следи от насилие. Иззети са записите от камерите в ареста. От тях ставало ясно, че преди смъртта си Димитров е буйствал. Тепърва ще се изяснява дали е бил под влияние на някакъв опиат.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!