20 неща в дома, които издават селския вкус на стопаните си (Снимки):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За съжаление модата за някои декоративни предмети, уреди и мебели се променя много бързо. Понякога, още преди ремонтът да приключи, избраните цветове стават демоде. Да, всички знаем, че е невъзможно винаги да сме в крак с модата, а стилът е вечен. Затова днес ще ви разкажем как трябва да изглежда един стилен апартамент.

Никой няма да посочи ясни и непоклатими критерии в това отношение. Но има списък с предмети, които няма да намерите в него. Стилните апартаменти са помещения, в която всеки ще се чувства комфортно.

А някои елементи на декора определено издават, извинете, селски вкус .Ето 20 неща в дома, които издават лошия вкус на стопаните си:

мръсни ръкохватки

Кухненският текстил е може би най-важният елемент от декора на тази стая. За да поддържате дома си винаги стилен, погрижете се за чистотата на основните предмети: кухненски кърпи и ръкохватки. В крайна сметка те са първите, които привличат вниманието.

изкуствени цветя

Доскоро декорирането на домове с изкуствени растения се смяташе за модерно. Те не се нуждаят от поддръжка, освен че прахът трябва да се отстранява веднъж на всеки няколко седмици. Същото важи и за дървените фигурки и други банални масово произведени декори. Опитайте се да избягвате неща, които правят дома ви да изглежда като стотици други.

покривки на дивана

Много за щастие вече са се отървали от навика да покриват дивани и фотьойли с покривки за легло, ковьорчета и тям подобни. Това прави мебелите да изглеждат неудобно и евтино. Искате ли да легнете на дивана и да поспите спокойно няколко часа? Просто оставете сгънатото одеяло там.

магнити на хладилника

За повечето семейства вратата на хладилника е магнитна дъска. Такава гледка изглежда не само кичозно и ярко, но и доста безвкусно. Ако искате да донесете магнити от пътуванията си, купете им специална метална дъска в рамка. Може да се окачи в спалнята като картина. Още по-добре – купувайте по-функционални сувенири.

работни календари

Някога стенните календари се използваха само за стените в офиса. Може би присъствието им там наистина е оправдано. Но у дома този декор е просто неподходящ. Искате ли винаги да имате календар пред очите си? Купете малък, който ще се побере в портфейла ви. С модерните технологии този проблем изчезва напълно.

лъскава покривка

Този лъскав прахоуловител е любима декорация на спалнята за много семейства. 20-годишното сатенено покривало няма нищо общо със стила. Препоръчваме да го замените с обикновен мек юрган в пастелни цветове. И очите се радват, и нервната система е в перфектен ред.

перваз с цветя

Хармоничното жилище вдъхновява креативността, отпуска и просто радва окото. Съгласете се, стайните растения само допринасят за този ефект. Но ако те са хаотично поставени в ъглите или на перваза на прозореца и дори в различни пластмасови саксии, не може да се избегне дразнене. Разбира се, няма нужда да харчите пари за еднакви саксии. Можете сами да украсите саксиите с растения.

предмети на перваза

Да, и претрупването на первазите на прозорците е по принцип лоша идея. Във ваш интерес е да осигурите възможно най-много естествена светлина да влезе в дома ви. Затова съветваме да се намери друго място за козметика, чаши и тигани, малки домакински уреди. Оставете растенията на перваза на прозореца, това място е много по-важно за тях.

смачкано пране

В стилния апартамент няма място за купища пране. Не забравяйте да перете дрехите редовно и да гладите веднага, за да не се превърне къщата в пералня.

пуф мебели

Пуфовете са мебели, чиято мода възникна през 2000-те. След това собствениците им се опитаха да ги задържат от носталгия, пренебрегвайки стила на дома и качеството на материалите. В днешно време те са много по подходящи за летни тераси или детски клубове.

мръсни съдове

Никой не създава усещането за бедност и немарливост повече от мръсните чинии. Погрижете се за външния им вид не само преди пристигането на гостите, но и в делничните дни. Има много домашно приготвени средства, които могат лесно да се справят с въглеродните отлагания и всякакви петна по емайла. Почистването на тигана изобщо не е проблем.

килимче от парцали

Опитните домакини знаят, че постелката на пода и парцалът за почистване на пода са различно нещо. Така че, по-добре е да не използвате последното като килимче (макар модата на парцалените килими да е на почит в някои страни), особено пред входната врата. Все пак не искате да изплашите гостите още на прага?

чаша с кафе

Не веднъж сме говорили за напуканите съдове. Мнозина вярват, че това носи бедствие в дома. Този факт е труден за проверка. Фактът обаче, че пукнатините в съдовете изглеждат грозни, е безспорен.

кухненска сушилня

Сигурни сме, че във всяко семейство е имало подобни сушилни за съдове. Някои обаче се усетиха навреме да се отърват от тях, заменяйки ги с по-модерни. Във всеки случай в една стилна кухня няма място за такъв артикул.

сушилник за дрехи

Същото важи и за сушилника за дрехи. Да, не всеки има късмет с достатъчно място на балкона, за да изсуши прането там. Но такава сушилня в средата на стаята прави помещението неудобно. Затова винаги обръщайте внимание на този въпрос. Веднага щом дрехите изсъхнат, веднага ги съберете.

стари плюшени играчки

Още ли съхранявате старите си плюшени играчки за внуците? За Бога! Просто го правете не на видимо място, а в кутии или килер. Не забравяйте, че върху играчките се натрупва много прах. Поради това се препоръчва периодично да ги перете.

мръсен електрически ключ

Снежнобяло, квадратно, с гладки заоблени ръбове. Евтините модерни превключватели изглеждат скучни и еднообразни. А подобни екземпляри ще намерите в почти всеки апартамент. Без уникалност! По-добре е да похарчите пари за 2-3 оригинални ключа за електричеството, които ще се превърнат в допълнителен декоративен елемент.

лайсна кухня

Подобна водобранна лайсна между стената и между плота може да се намери в някои кухни, реновирани преди 10 години. Днес обаче майсторите са свикнали да правят шева невидим. Разбира се, това не означава, че трябва спешно да се отървете от нея. Просто имайте предвид тази информация преди следващия ремонт на кухнята.

Опасност в дома ви сее главоболие и дори още по-коварни болести: Изхвърлете причинителите веднагаЗнаете ли, че свещите могат да бъдат опасни за вас и вашето здраве? И това е така, защото повечето о…Apr 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!