15 годишният Омар с първи думи за убийството на полицаите в Бургас

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Това престъпление не го направих умишлено. Когато слязох след моста, натиснах спирачка,но не стана нищо. Нямах спирачки. Признавам се за виновен, но съм непълнолетен и моля за по-лека мярка“.

Това каза 15-годишния шофьор Омар на автобуса, убил двама полицаи пред Окръжния съд в Бургас, който гледа мярката му за неотклонение, съобщава „Нова телевизия“.

„Това престъпление не го направих умишлено. Когато слязох след моста, натиснах спирачка,но не стана нищо. Нямах спирачки. Признавам се за виновен, но съм непълнолетен и моля за по-лека мярка“, каза той в съда.

Омар Мохамад Али Абдан поясни, че е роден на 21 март 2007 г. Младежът е неграмотен, не може да чете и пише. Семейството му е в Турция, докато той е пребивавал в бежански център в Харманли. По време на делото наблюдаващият прокурор Димитър Узунов заяви, че обвиняемият се е опитал да спре. Всички свидетели обаче опровергават това. Установено е точно обратното, той е увеличил скоростта преди удара.

Досега Омар два пъти е напускам бежанския център, без да уведомление. При едно от завръщанията си влязъл в конфликт с новонастанени бежанци от Сирия , защото ги предупредили да не тъгуват с цигари.

Загиналият при бруталното меле полицай Атанас Градев бил с 18 години стажАтанас Градев е втората жертва на каналджиите, които тази сутрин блъснаха патрулен автомобил в опит …Aug 25 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!