Юристи с мрачни новини за зверската касапница с Местан и умрялото бебе Еджрин

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Автотехническата експертиза за тежката катастрофа с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, може да се забави и година. Това пише 24rodopi.com, позовавайки се на водещи юристи в региона.
Вече изминаха 5 месеца от постановяването на съдебната поръчка в досъдебната фаза на производството. Срокът на разследването пък бе за втори път удължен с два месеца именно заради забавянето на вещите лица. Автотехническата експертиза се прави в Пловдив, като е ангажиран един от най-добрите специалисти в България.
Припомняме, че на този етап единственият обвиняем по случая, при който загина 6-месечно бебе, е Лютви Местан.
Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.
Човек на Местан и майка му откраднаха бебе: Берна Якубова издирва рожбата си Азалия от 9 септемвриОбластният лидер на ДОСТ на Лютви Местан Бюлент Хасанов се забърка в чудовищен семеен скандал. Майка…Sep 14 2019vijti.com

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото меле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.
Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда. Местан беше обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Според съда обаче нямало опасност той да извърши ново престъпление, тъй като не бил недисциплиниран водач.

Все още се чака и изготвяне на съдебната автотехническа експертиза за катастрофата преди година на кръстовището на кърджалийското село Глухар. При нея загина 52-годишна жена. Автомобилът на родопчанката бе блъснат от превозното средство на друг водач. Инцидентът стана на един от най-опасните участъци по пътя за „Маказа“.
Жената беше от кирковското село Фотиново и е отивала на работа в „Теклас“. Фабриката за каучукови изделия за автомобилостроенето се намира близо до мястото на инцидента. Загиналата пътувала в ударения странично лек автомобил „Фолксваген”.
Източник: Блиц
Майката на убитото при катастрофата на Местан дете всеки ден е на гроба му: Какво се случи 3 месеца след инцидента ВИДЕО„Бях най-щастливата майка…”. След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва в плач. Това е майката …Jul 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!