Шефът на „Пирогов“ разкри: Доц. Мангъров промени поведението и говоренето си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Искам да изкажа съболезнования на близките на починалата колега – д-р Евелина Желязкова. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на УМБАЛ „Пирогов“  проф. Асен Балтов. 

„Не е далеч от реалността в страната да има 5000 починали от коронавирус до края на годината“, каза още експертът.

Доц. Мангъров: Този вирус не се лекува с антибиотициКлиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите Това каза доц. Атанас Мангъров, н…Nov 11 2020vijti.com

„Капацитет на Пирогов не е запълнен. Не се връщат пациенти. Имаме недостиг на реанимационни легла в София“, разкри шефът на „Пирогов“.

„Нямам как да знаем кой пациент е „чист“. Има пациенти, които стават позитивни няколко дни след настаняването в лечебно заведение“, коментира проф. Балтов.

„Натискът в болниците идва от хората, които не са спазвали мерките. Тези хора са гузни и когато се почувстват зле, отиват в болница“, категоричен бе директорът на „Пирогов“.

„Важното е карантинираните и контактните със заразени да спрат да не спазват мерките. Има хора, които знаят, че са контактни с болни но въпреки това отиват на работа. Все още има хора, които вярват, че COVID-19 е конспирация“, разкри той.

„Маските за учениците трябва да станат задължителни. Децата могат да ползват и обикновени текстилни маски, а не само медицински. Родителите могат да им дават по 2-3 за ден, за да ги сменят“, заяви проф. Асен Балтов.

„За хората, които са с положителен антигенен тест в Пирогов, ПСР теста е безплатен“, разкри шефът на болничното заведение.

„Доц. Мангъров е инфекционист – може и трябва да лекува ковид-болни. Правилното решение беше да влезе в средата на отделението с болните. Между това, което говореше и как лекува пациентите, има голяма разлика. Претърпя промени в поведението си и говоренето си. Никога властите не са се съобразявали повече с мнението му“, съобщи професорът.

„Трябва да се наблегне на диагностицирането и карантинираните. СМС-ите за осведомяване при карантина са добра идея“, каза шефът на „Пирогов“.

„При първи симптоми хората да не започват с витамините и в никакъв случай с антибиотик – това е крайна стъпка“, завърши проф. Асен Балтов.

Личен лекар: Като умре пак някой колега, ще викна Мангъров да копае на гробищата! Д-р Георги Миндов: Ние в театъра на Мангъров няма да участваме! Това е цирк!Видео: bTV Д-р Гео…Nov 12 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!