Шепа липа ИЗПОМПВА излишната сол от тялот за 4 дни! Процедура за лечение:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много от нас използват липов чай ​​за сваляне на висока температура, а малцина знаят, че тази билка има невероятната способност да изхвърля излишната сол от тялото и по този начин е ефективна при лечение на артрит, подагра и подобни заболявания, свързани със ставите.

липа цвят

Натрупването на соли в тялото, особено в ставите, е проблем за много хора, които се сблъскват с множество неудобства. Затова е много важно да прочистим тялото от тези излишни соли и да не им позволяваме да се натрупват в тъканите.

излишна сол ръце

Вече писахме за свойствата на дафиновия лист и как може да се използва за изхвърляне на тези излишни соли от тялото, но малко хора знаят, че ароматният цвят от липа , който мнозина обичат да пият на чай, има същата способност.

Липата цъфти през юни (а по по-високите места и през юли), когато се бере този ароматен чай. Ако не сте го събирали тази година, може да си го набавите от добре заредените билкови аптеки (най-добре е насипно, но може да послужи и под формата на филтърни торбички).

липа билка

РЕЦЕПТА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА ОТ СОЛ:

В литър-два вряла вода се слагат шепа-две цвят от липа. Можете да направите чая по-концентриран, ако желаете. Покрийте купата и оставете да престои така половин час. След това се прецежда.

липа запарка

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Най-добре е тази „запарка“ да се приготви сутрин, а след това вечер да се затопли до приятна температура. Потопете краката си до глезените или дланите в зависимост от това коя става искате да третирате.

отвара от липа

Поставете прозрачно фолио или найлонова торбичка върху краката/ръцете и покрийте с топло одеяло отгоре, за да запазите топлината и да затоплите добре крайниците. Останете в тази „вана“ приблизително 30-40 минути.

Ако е необходимо, можете да допълните топла вода в отварата. Можете да запазите същата течност и да я използвате отново. Повтаряйте процедурата ежедневно в продължение на 3-4 дни.

бране на липа

След приключване на „накисването“ на краката/ръцете, процедурата продължава, като се обуват топли, вълнени чорапи или ръкавици и се ляга в затоплена завивка. Тази вана помага за по-лесното и бързо отстраняване на натрупаните соли от ставите. Можете да опитате и с ябълчена киселина, тъй като тя също много помага при лечение на стави. Ето как:

БАНЯ:

Смесете 1 чаша ябълчена киселина (ябълков оцет) с 6 чаши вода и накиснете ръцете или краката си в тази течност. Ако имате болка в областта на шията или друга част на тялото, поставете компрес върху болезнената област.

НАТРИВКИ:

Смесете 2 супени лъжици ябълчена киселина с 1 супена лъжица зехтин, разбъркайте добре и втрийте тази смес в болезнените стави. Редовните разтривки помагат и ефективно премахват неразположенията.

ЛЕЧЕБНА ОТВАРА:

Разтворете 3 супени лъжици ябълчена киселина в 300 мл вода или произволен плодов сок. Консумирайте тази напитка три пъти на ден, преди хранене. Ябълчената киселина е отлично и доказано оръжие в борбата с болките в ставите, а освен всичко друго е и силен антиоксидант, който помага за прочистването на тялото от токсини.

домашен сапун

ЛЕЧЕБЕН МЕХЛЕМ:

Необходими съставки:

200 грама домашен селски сапун

200 мл ракия (най-добре домашна)

200 грама домат без семките

Начин на приготвяне: 

Настържете сапуна, добавете домата и ракията, след което разбъркайте до получаване на каша. С този мехлем се масажира болното място 2-3 пъти през деня. Съхранявайте го в  подходящ съд в хладилник.

Изхвърлете излишната сол от организма с този лесен за приготвяне сироп – помага и за отслабванеТази рецепта не е само за отслабване, но основно за пречистване на организма от най-вредното – излиш…Mar 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!