Четири хитри начина да се скрием от НАП

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В народопсихологията ни е заложено да сме изобретателни. Толкова, че да не се минем. Принципът „Прецакат ли те, прецакай ги и ти“ важи за всички сфери в нашия живот, с пълна сила важи обаче когато трябва да извадим портфейла си, или по-точно, когато усещаме, че ни вземат пари неоснователно.

НАП и НЗОК погнаха българи в чужбина за осигуровки. Българка от 20 г. във Франция трябва да плати…След участие в секционна избирателна комисия в чужбина Димитрина Тодорова–Бертранд е потърсена да пл…Mar 16 2021vijti.com

След като НАП иска да се декларират доходи от печалби над 2 бона, няма да надвишаваме тази граница. А как да покрием печалбите? Най-популярните шашми, които се използват за невидимо преминаване на парични потоци, са следните:

1. Лична среща

Най-масово предпочитаната продажба и „най-чистата“ печалба. Уговаря се лична среща между търговец и купувач, парите се предават на ръка и всичко свършва дотук – бързо, лесно и инкогнито за данъчните. Това най-често се практикува, когато двете страни са от един град, от съседни населени места или пък когато става въпрос за по-голяма сума в брой.

2. Пари в книга, диск или парфюм

 Все по-често избирана стратегия, особено след масовите позвънявания към длъжници от НАП, но най-рискованата. Практикува се между познати или вече изпитали се един друг хора. Тук доверието е основна разменна момента. Схемата е следната: търговецът изпраща стоката без наложен платеж, като клиентът си заплаща само доставката.

Купувачът приготвя сумата за покупката, скрива я грижливо между страниците на книга, в кутията на диск или в кутия с парфюм, след което  изпраща пратката по куриер, отново без наложен платеж. Така двамата – клиент и продавач, разменят по една поета доставка, след което всеки е получил своето. Парите остават невидими.

3. 20 на 80 или 60 на 40

Третият приложим метод за прикриване на печалба е частичното плащане. Например клиентът купува стока за 200 лв. Търговецът изпраща пратката, но наложеният платеж е 40 лв. или 80 лв., в зависимост от крайната сума.

След което остатъкът от парите се предава лично, чрез пътуващ познат, също чрез писмо по пощата. Това също е рисков метод, но осигурява параван. Така хем излиза, че имаш дейност, че вадиш пари, хем данъчните не могат да сглобят цялата картина и не могат да видят по-голямата част от приходите.

4. Игра с описанието

Онлайн търговците са запознати с факта, че еднаквостта в описанието на стоката, която изпращат, бие на очи. Друг е въпросът дали са го разбрали, след като са ги подгонили да плащат данък, или преди това.

Но играта с описанието е най-елементарната операция, която се прави, за да се избегне излишно внимание и от Агенцията по приходите. Ако например търговецът се занимава с масова продажба на чанти, той ще посочи истинското съдържание на пратката в едва 2 от 20 продадени чанти,

В останалите случаи ще посочи, че изпраща например сувенир, изделие от кожа, моден артикул, козметика и т.н., само и само, за да не си лични, че търговията му е основно с чанти, и то в сивия сектор.

По принцип куриерите следва да проверяват съдържанието на всяка пратка, но в много случаи колетите са предварително приготвени, дори с товарителница през онлайн платформите на сайтовете за продажби. Бонус за търговците е завързването на приятелство със служителите в куриерския офис. Така контролът спрямо пратките им е занижен.

marica.bg

Васил Божков напусна Дубай: Нанесе предизборен удар на Бойко от Барселона (видео) Бизнесменът с повдигнати обвинения от прокуратурата Васил Божков се включи с видео на живо във фе…Mar 15 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!