Цяла България потъна в сълзи: Историята на 2 бедни български деца, които живеят в къщата на ужасите!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лили и Митко са две българчета. Тя е в четвърти клас, брат й – в 6-ти.
Двамата живеят на ръба на пълната мизерия, без течаща вода и каквито и да било битови условия. Братът и сестрата се грижат за болните си родители – майката е с психични отклонения, бащата е прикован на легло след инсулт. Историята на тези две български деца трогна цяла България и десетки хора се обединиха около идеята да им помогнат. Лили и Митко живеят в смолянското село Вълчан дол.

Владимир Путин: България е богата държава, разграбвана от алчните си политици!Руският лидер Владимир Путин взе отношение към България. Той се срещна с българи, живеещи в Бесарбий…Aug 5 2020vijti.com

Те нямат дрехи, обувки, храна.

Доходите във фамилията са само 130 лева от социална пенсия, която майка взима по болест, детски добавки и еднократни социални помощи. 60-годишният им баща Ангел Хайтов от три години е на легло след два поредни инсулта. Той се оказал и със счупена става на крака и заболявания. Общината и социалната служба в община Баните му осигурили лечение и прегледи, тъй като с години назад имал неплатени здравни осигуровки. Управата и социалните покрили и неплатените вноски, за да може да бъде приет в болница, но мъжът се нуждае от скъпо лечение и от операция за подмяна на става, която струва около 2000 лв.Още преди да се разболее, домът му стана известен като Къщата на мизерията, тъй като местните са единодушни, че няма по-беден живот от този на семейството на Лили и Митко. Някога Ангел бил багерист и фадромист в Минстрой, след това работил и в дърводелски цех, но много години след това не се хващал никъде на работа. След като първата му жена се обесила в гората, след това починала и втората. Задомил се със сирачето Надя Колакова от съседното село Загражден.

Историята на Лили и Митко
38-годишната жена има психически проблеми и не успява адекватно да гледа децата им.

Директорката на училището и учителите събират всяка седмица пари от себе си и купуват в петък хранителни продукти за братчето и сестричето. Поели са и купоните им за храна в училището. Лили е само на 10 години, но готви и е поела грижата за къщата. Брат й гледа животни, ходи за дърва. Умората им е голяма, често заспиват на чиновете в класната стая. Лили и Митко са две български деца, които нямат течаща вода вкъщи. В 21-ви век те мият зъбите си сутрин в училище.

Евгений Кънев: Гърците вадят багери и парализират цялата държава, Французите палят и обръщат коли, в САЩ рушат паметници, в България затвориха едно кръстовище и хиляди избухнаха срещу тях„В Гърция изкарват багерите и парализират цялата държава. Във Франция жилетките палят и обръщат коли…Aug 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!