Царица Роза е най-красивата жена офицер / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Горда е, когато е облечена в униформа / Снимки: Фейсбук страница на Национален военен университет „Васил Левски“. Няма проблем с ранното ставане и обича дисциплината  Карина Димитрова сбъдва детската си мечта. Носителката на титлата „Царица Роза“ е най-красивата жена офицер в Българската армия, установи разследване на „България Днес“. В края на юли курсант-старшина Карина Димитрова ще получи лейтенантските си пагони и така ще сбъдне детската си мечта да бъде военнослужещ.

Димитрова е не само красива, но има и качества

Димитрова е не само красива, но има и качества

Като малка чаровната девойка искала да бъде войник, но после си дала сметка, че това е твърде обикновено за нея занимание и решила, че ще стане офицер. Затова, когато завършила гимназия, Националният военен университет „Васил Левски“ бил единственото висше учебно заведение, в което Карина кандидатства.

В крехкото момиче се крие истински боец

В крехкото момиче се крие истински боец

„С времето започнах още повече да харесвам професията, която съм си избрала. Много ми допада дисциплината, предпочитам всичко да бъде организирано, хаосът често е деструктивен“, казва Карина, която в цивилния си живот е печелила титлата „Царица на розата Карлово 2015 г.“, разказват за нея от Националния военен университет „Васил Левски“.

В университета създава приятелства

В университета създава приятелства

Карина е на 16 години, когато директорката на гимназията я предизвиква да се включи в конкурса. Първата реакция на момичето била да откаже, но в крайна сметка приема. „Преживяването се оказа вълнуващо и много приятно, така че и за това предизвикателство изобщо не съжалявам“, споделя Димитрова, която за един кратък период от живота си е била и царица.

В цивилния си живот има заснети модни фотосесии

В цивилния си живот има заснети модни фотосесии

След като грабва короната като най-красивото момиче в родния си град, Карина прави няколко фотосесии и се появява в модни списания. Сега всичко това е заменено от казармен ред, който не е за всеки,

„Въобще не е проблем ранното ставане, не ме притесняваха физическите натоварвания. Единственото, с което трябваше да свикна, е да съм далеч от близките си. Особено първите 40 дни, в които нямахме право да напускаме Военния университет, ми беше много мъчно за тях. Но така пораснах. Никога не ми е минавала мисълта да напусна, понеже е трудно. А и много се гордея, когато съм облечена в униформата“, казва Карина.

Когато е във втори курс, девойката е единственото момиче в представителния блок, с който Националният военен университет участвал в парада на 6 май в София.

„Нямам любима рецепта. Всичко, което се приготвя с любов, става вкусно. Ако не го направиш с желание, просто не се получава”, посочва главния готвач на ресторант „Рубаят”, докато ни приготвя любимия си десерт – нуга халва.

Силвия е в кухнята от 1980 г. Започнала работа в ученически стол и с годините научила всички тънкости на занаята. Любопитното е, че храната не я блазни. Наяжда се само като гледа и опитва, докато готви. Желязно правило в нейната кухня е всичко да е приготвено по възможно най-здравословния начин. „Когато готвя вкъщи, слагам всички продукти сурови – без запръжки”, посочва Бошнакова. В ресторант „Рубаят” пък работи само с пресни продукти и предлага меню основно с авторски рецепти. Сега се приготвя за зимния сезон и новогодишните куверти.

Направило е впечатление, че редовните им клиенти си имат любими ястия и идват специално заради тях. И всеки път си поръчват едно и също – основно сачове, както и специалитетите с чисто месце. „Вече има много кулинарни предавания, в интернет се намират рецепти и хората са информирани. Така че и към нас изискванията са много по-големи. На стари години продължавам да уча нещо всеки ден. Но честно казано, не обичам да експериментирам. А и клиентите са си свикнали с рецептите и държат да получат същото ястие, по същата рецепта, която са си поръчали и при предишното посещение на ресторанта”, отчита с усмивка  майсторката.

Гъши дроб с ананас

Продукти за 1 порция:

Гъши дроб – 220 г

Ананас – 150 г

Масло – 10 г

Ябълка и портокал (за украса)

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба и го изпържваме с маслото. Карамелизираме ананаса. Подреждаме в чиния ананаса за канапе, отгоре слагаме дроба и украсяваме с чипс от плодове (в случая ябълка) и парченца портокал.

Агнешко гръбче

Продукти за 1 порция:

Агнешко – 300 г

Кускус – 150 г

Гъби – 100 г

Масло – 20 г

Сос Братен Джус – 2 г

Градински подправки

Сезонни зеленчуци (за украса)

Начин на приготвяне:

Запържваме гъбите с маслото и прибавяме предварително сварения ориз и соса Братен Джус. Овкусяваме месото с градинските подправки и го изпичаме на грил тиган. При сервиране оформяме ориза с ринг или купичка между агнешкото. Украсяваме със сезонни зеленчуци по наш вкус.

Нуга халва

Продукти за 1 порция:

Сладкарска сметана – 100 г

Яйца – 1 бр.

Орехи – 10 г

Захар – 30 г

Сладко от смокини – 20 г

Сухи плодове – 10 г

Начин на приготвяне:

Карамелизираме орехите със захарта на тиган и ги оставяме върху фолио, за да изстинат. След това ги начукваме или смиламе. Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците и към тях прибавяме орехите и плодовете. Отделно разбиваме белтъците и прибавяме сметаната. Смесваме всичко, разбъркваме и изливаме във форма за кекс, на дъното на която сме поставили стреч фолио. Оставяме десерта във фризера да стегне.

„Най-красивата абитуриетка“ за 2022 г. е Мирела Маринова / СНИМКИСлед като в продължение на един месец от Dir.bg търсихме „Най-красивата абитуриентка“ за 2022 година…Jul 1 2022vijti.com


Източник: Днес.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!