Христо Стоянов громи наред: Нинова е крушовска клюкарка, Манолова и бардакът й се въртят на пилон

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С наближаването на сакралната дата на изборите шумът около номинираните кандидат-депутати и реденето на партийните листи става все по-осезаем. Наред с познатите имена има и нови, амбицирани да влязат в бъдещия парламент. Партиите „строяват“ бойните редици и търсят всевъзможни начини за привличането на електорални гласове.
За коментар по темата pik.bg потърси писателя Христо Стоянов
.

В изблик на милосърдие Борисов подари сакото си на работник /ВИДЕО/ Един от тях, който се представи пред премиера с името Яни, заяви, че ще си купи като на премие…Mar 3 2021vijti.com

Господин Стоянов, честита Баба Марта! Да сте здрав, румен и засмян.
А, „Румен“ може, но не и Радев! (смее се).

Бихте ли направили един предизборен коментар за предстоящия вот. Как ви изглеждат листите – нови лица с конкретни и сериозни програми или нов „бардак“ със стари… „труженички“.
Между другото, думата „к*рва“ не е лоша дума – това значи завой. Все пак да използваме езика по предназначение. Второ – не бих казал така, защото има безкрайно свестни хора в парламента. Но като че ли някой не им е казал за какво са там. Това е законодателен орган. Лошото е, че сега като излязат отново в предизборните битки, ще обещават по места „мед и масло“, на което, разбира се, ще се подхлъзне всеки избирател. Защото много мед и масло е само за подхлъзване. Но ако проследим цялата предизборна кампания, ще видиш, че никой няма да каже, че отива да променя законите.

А законите и за Видин, и за Горно Нанадолнище, и за Габрово, и за Варна са едни и същи. И работата на депутата всъщност е да промени законите. Защото това дава облика и просперитета на една държава. Когато имаш адекватно законодателство, ти имаш адекватен бизнес. Който трябва да се съобразява със законодателството. Вчера написах нещо такова – че доброто законодателство създава свободни личности. Защото единствено при едно регламентирано общество може да се говори за свобода на личността, ако тя, разбира се, се съобразява със законите. Така че в този парламент, да се надяваме, че ще влязат свестни хора.

Вчера, между другото, гледах интервюто и на Митко Главчев, и на Кузман Илиев. Аз съм във възторг от Митко Главчев. А това момче от ВМРО ми е страшно симпатичен. Защото е знаещ човек. Друг е въпросът, че той отново говори за икономика без да обясни какви законодателни мерки ще се вземат, за да може тази икономика да дръпне. Защото едно е да бъдещ добър икономист, добър счетоводител – това е много важно за бюджета, но в крайна сметка, за да могат да влязат тези пари, за да може да бъде формиран бюджетът, трябва да има събираемост. А събираемостта е благодарение на законите в тази страна. Ето това ме притеснява – те ще бъдат професионалисти всеки в своята област, но няма да имат визия за цялото.

Ако изтеглим фокуса от познатите в парламента лица, мераклиите за власт, които са събраха от площадите от „кол и въже“ и напират към парламента ще имат ли успех? Партията на Мая Манолова и съдружие например?
Ох, много ми се иска да бъдат на кола. Всъщност, те са и от там. И ако говорим за бардак, наистина там има бардак. Има бардак и те се въртяха на пилоните пред президентството и парламента. Друг е въпросът накъде им беше обърнат здника на този пилон, защото това също е много важно. Но във всички случаи на всички в здника им влезе един юмрук. А може би и това са искали. Защото в крайна сметка тук иде реч за манталитет.

Този юмрук като се прибави към и ротфронтовския юмрук от „Позитано“ 20, стават бойна единица.
Цялата история е, че някои влизат в парламента, за да плетат интриги. Ето това е страшното. И визирам конкретно Корнелия Нинова. Плюс това, дай да си го кажа накрая – там, където съм се женил, свястна жена не е излизала. Имам предвид Крушовица. Аз и там съм се женил. Но това е манталитетът точно на крушовската клюкарка. Седнала на пейката, плете интриги, само дето си е махнала забрадката. Но мисля, че й е време да си я сложи. Все пак е на години да слага забрадки. А не да яха коне и да шпори напред.
Плюс това – това ербапско, „мъжко“ поведение, както тя иска да се определи: „Ела, Бойко, да си кажем по мъжки две думи“… Ако тя се чувства джендър, мисля, че Бойко не е джендър – да си говорят по мъжки или по джендърски.

А бихте ли се ангажирали с някаква прогноза за изборите или е твърде рано за това?
Аз виждам, че народът вече се освести, започна да разбира накъде вървят нещата. Според мен ГЕРБ със сигурност влиза и то с едно добро мнозинство. За съжаление, няма да бъде достатъчно добро, за да сформира кабинет. Но Бойко Борисов и въобще ГЕРБ показаха, че наистина има политици. Знаеш ли, навремето Ахмед Доган успя да създаде аристокрация в турското малцинство в България. И тази аристокрация е в ДПС. И там има, между другото, невероятни хора. Като Халил Латифов – аз съм изумен от този депутат. Ние трябва да отчитаме и силните страни на тези, които влизат, независимо дали подкрепяме тяхната програма или не. Важното е да се влиза с програма, а не с интриги в парламента. Лошото е, че много ще влязат отново с интриги. Защото Корнелия Нинова какво направи?

Тя всъщност завъртя интриги в собствената си партия и към парламента в листите на първите места не отиват качествени хора. Защото, каквото и да говорим – аз съм бил в конфликт с Дора Янкова, но тя е в час. Александър Симов не е в час. Той още не е в междучасие в Родопите. Защото не знае Смолян какъв град е, за какво става въпрос. Ако той е подочул като журналист нещо оттук-оттам за Родопите… Родопите не са това, което бяха, както се казва в една реклама.
Така че ето как чрез интриги Корнелия Нинова завъртя една бъдеща парламентарна група, която наистина идва от „кола“, но за съжаление, трябва да висне на въжето.

Проф. д-р Анна-Мария Борисова: Употребата на хималайска сол е ужасна мода, тя може да ви създаде сериозни здравословни проблемиУпотребата на йодирана сол, а не хималайска или други видове сол, е жизненоважна за раждането на инт…Mar 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!