ХАКЕРИ НАБЛЮДАВАТ ДОМОВЕ ПРЕЗ КАМЕРИТЕ НА БЕБЕФОНИТЕ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Престъпници хакват камерите на бебефоните и наблюдават домовете на хората, предупреждват експерти по сигурността във Великобритания. Националният център за киберсигурност (NCSC) съветва хората да оправят настройките на смарт камерите и подобен тип устройства, за да се защитят от хакери, пише BBC.

Шефката на НАП с по-голяма заплата, въпреки пробива в агенциятаВъпреки фала с теча на лични данни от НАП, изпълнителният директор Галя Димитрова е „наградена“ с но…Feb 5 2020vijti.com

Лесните за отгатване пароли лесно се прeодоляват от хакерите, които тайно могат да се свържат през интернет и да наблюдават дома ни. Примерите от Великобритания са стотици  – млада двойка от Лийдс била наблюадавана стотици пъти онлайн без тяхно знание. Миналата година имаше и друг шокиращ инцидент – хакер се включи и говори с малко момиченце през видеофона в детската му стая. Можете да си припомните случая във видеото горе.

Техническият директор на „Националния център за киберсигурност“ на Великобритания Лан Леви предупреди, че потребителите трябва да сменят паролата по подразбиране, най-често „0000“, преди да включат устройството. Хубаво е да бъдат изключени и някои функции, които позволяват да включвате камерата дистанционно.

Проблемът е, че компаниите, които произвеждат тези устройства, често се опитват да ги направят евтини и бързи за сметка на сигурността. Така смарт устройствата и Wi fi – камерите се оказват най-уязвими, коментира още Леви.

Прокуратурата извади на показ разпитите за хакерите, стана ясно какво са говорилиПрокуратурата публикува резюмета от разпитите на свидетелите за хакерите от „ТАД груп“, обвинени за …Aug 9 2019vijti.com

Източник: BBC

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!