Фирма до Плевнелиев ще строи нов бетонен град край София: 136 луксозни къщи никнат вместо гори и поляни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Огромен комплекс с цели 136 еднофамилни и многофамилни къщи никне край София, променяйки изцяло географията на района между селата Герман и Лозен. Мащабният проект, който представлява нов бетонен град, се строи от свързваната с бившия президент Росен Плевнелиев строителна фирма „Линднер“.
Това е компанията, която построи бизнес парка в София и бе доведена още в края на 90-те години у нас като немски инвеститор от Плевнелиев. Самият дълги години е част от управлението й и според запознати и до днес е свързан и до днес с фирмата.
През 2013 г. НАП започна проверка на „Линднер България“ заради сигнали, че в качеството си на управител на голямата баварска компания, Плевнелиев е пренасочвал милиони в поне две офшорни компании, регистрирани в Кипър.
Росен Плевнелиев се похвали: Предишният партньор на Деси и моята бивша съпруга са щастливи, всички сме заедноБившата жена на Плевнелиев е сменила името си! Бившата съпруга на Росен Плевнелиев е сменила името с…Jun 4 2019vijti.com

Според документите, публикувани тогава в интернет, една от офшорните фирми, с които работи „Линднер“, е „Инокс Мениджмънт ЛТД“ и със сигурност е собственост на Росен Плевнелиев, а другата – „Билингъм Дивелопментс“ е управлявана от близко до него лице.
Грубата сметка показва, че от сделки с офшорките „Инокс“ и „Билингам компания Линднер“, управлявана от Росен Плевнелиев, е заобиколила данъци върху общо 824 хил. долара през 1999 г. Тогава бизнесът в България плаща 32,5% данък или нашата държава е изгубила близо 300 хил. долара приходи. Проверките обаче не достигнаха до конкретни изводи.
Компанията продължава да развива бурно строителство, което почти няма аналог по мащабите си на територията на София и областта.

Ето какво пише в техния сайт:
„Линднер Имобилиен Мениджмънт ЕООД въвежда, разработва и реализира в България иновативни проекти в областта на недвижимите имоти, които подчертават и залагат на ценностите на съвременния живот като функционалност, комфорт, сигурност и качество на живот.
Компанията осигурява комплексни услуги по Проект мениджмънт и е предпочитан партньор в инвестиционните проекти на редица големи местни и международни инвеститори.“

Въпросният обект е стартирал през април тази година и предвижда на общо 4 етапа изграждането на 136 сгради.
Сигнал за мащабното строителство подадоха читатели , притеснени от тежките машини и разрушаването на десетки декари от местообитанието на местната флора и фауна. По думите им китни поляни, ниви и горички, ще бъдат заместени от нов бетонен град.
Източник: ПИК
Росен Плевнелиев умилен от бебето: „Казвам му малкия Десиславчо – с едни страхотни сини очи, беличък, прекрасен“7-месечният син на президента Росен Плевнелиев и бившата синоптичка Деси Банова е копие на своята ма…May 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!