Учителка: Разболях се от вируса, от РЗИ казаха, че съм починала

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учителката Мирослава Дякова разказа по БНТ, че е получила информация от РЗИ в столицата, че лице с нейното ЕГН е починало от ковид.

Това се е случило след като  тя е установила с тест, че е позитивна за вируса на 29 януари. Преди това тя е била в карантина, защото майка ѝ е болна.

Синът на починалата учителка Златина Христова се обърна към цяла България: Не си правете шеги с вирусаПоредна трагедия почерни Бургас. Обичаната детска учителка Златина Христова почина от вируса, съобща…Jan 31 2022vijti.com

Два дни след това симптоми се появяват при детето ѝ. Тя вика Бърза помощ, като екипът установява болестта му, но заявява, че жената трябва да отиде в ковид зона, за да бъде регистрирана като болна.

След няколко неуспешни опита да се свърже с РЗИ в столицата по телефона, Дякова в крайна сметка нарушава карантината, за да съобщи за заболяването си в инспекцията.

„Там ми казаха, че лицето с това ЕГН е починало”, разказа учителката. Служителите също така ѝ казали, че ще извикат полиция, защото е нарушила изолацията си.

По-късно в официален отговор на въпроси на БНТ, от столичното РЗИ отричат случая. Те са категорични, че жената не е включена в списъка на починалите.

   Източник: onovini.eu

10-годишната Тереза почина от вируса, след като я направиха медицинска сестра на класаМомиче на 10 години се разболя и почина от вируса. Тереза ​​Спери засияла от гордост през септември,…Feb 11 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!