Учени от БАН: Срещу коронавируса с високи дози витамин С и озонотерапия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Двама български учени от БАН твърдят, че има лечение за коронавируса. Те смятат, че високите дози витамин С и озонотерапията действат антивирусно и имуностимулиращо. Проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни в ефира на Bulgaria ON AIR, че тези два метода могат и да облекчават състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.
„Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна“, обясни професор Аврамов.
Според него необходимият апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонотерапията са евтини. Ученият от БАН смята, че това е и причината СЗО да е обявила лечението за недоказано.
„Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба“, посочи той.
Аврамов смята, че в България има само една жертва на COVID-19.
„Останалите 51 човека не са починали от коронавирус, а от придружаващи заболявания. Без аутопсия нищо не може да се каже“, подчерта той.
Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Те смятат сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията напълно ненужна.

Учени потвърдиха, че коронавирусът не заразява пушачите За пушачите рискът да се заразят с коронавирус е 20 пъти по-малък, отколкото при непушачите. До то…Apr 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!