Учени: Ново смъртоносно заболяване измества Сovid-19?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Докато светът е впрегнал всички усилия да се пребори с Covid-инфекцията и чака с нетърпение заразата най-после да си тръгне, учени обявиха че са открили ново смъртоносно заболяване сред мъжете. Специалистите са нарекли новия синдром VEXAS.

Така баба на 120 години пребори коронавируса 120-годишна туркиня пребори коронавируса след лечение, продължило 15 дни, съобщава вестник Hurriye…Oct 30 2020vijti.com

Той може да доведе до 40 % смъртност сред носителите му. Пациентите страдат от автовъзпалително заболяване, температура, активно образуване на тромби, както и възпалителен процес в хрущялната и белодробната тъкан. Резултатите от изследванията са публикувани в списание „The New England Journal of Medicine”.

Учените свързват това заболяване със соматични мутации на гена UBA1, който се намира в Х-хромозомата. В рамките на изследването мутации са били открити сред 25 мъже, а към края на проучването –у още 25. Според специалистите броят на заболелите може да е значително по-висок.

Експертите допускат, че заболяването е свързано с появата на възпалителни синдроми сред възрастните, за които по-рано се смяташе, че нямат връзка помежду си.

Учени: Има хора, които не могат да се заразят с коронавирусИзследванията на хора с коронавирусна резистентност може да помогне за разработването на ефикасни ле…Oct 28 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!