Управителят на БНБ: Ще пазаруваме с евро от 2024 г.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Управителят на Българската народна банка смята, че България ще приеме еврото до няколко години. Според прогнозата на Димитър Радев валутата ще влезе у нас през 2024 г. По думите на управителя на БНБ благодарение на влизането на страната ни във валутния механизъм ERM II ще ускори значително процеса.

Гурбетчия разказа какви пари вади в Белгия и Нидерландия при карантинатаПробвах се, работих къде ли не, просто не става у дома. Заплатите не стигат за нищо. Това е. Имам д…Dec 12 2020vijti.com

Това стана ясно от думите на Димитър Радев в ефира на “Дарик радио”. А прогнозата му за лихвите през следващата година е, че ще останат на същите нива.

На фона на кризата обаче ситуацията в банковия сектор сега е не по-лоша от тази при началото на кризата. Банковият сектор е бил добре подготвен, централната банка е предприела мерки за над 9 милиарда лева още през март, а самите банки подхождат разумно и формират резерви, които да им помогнат да посрещнат рисковете и през 2021-ва.

Димитър Радев отбеляза, че мораториумът върху плащанията не може да бъде дългосрочен инструмент и нагласи за ново удължаване няма, тъй като банките имат капацитет да понесат известни загуби, но не могат да ги понасят безкрайно.

Пловдивчанка си направи 3 теста за антитела и отсече: Идеален момент за правене на пари!Читателка потърси Plovdiv24.bg, за да сподели: „Уважаема редакция, искам да разкажа поредната безумн…Dec 12 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!