Увековечават Стефан Данаилов с площад, сцена и зала на негово име

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Името на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов ще носят сценаплощад и зала в НАТФИЗ.
Това пише „Телеграф“.
Българска музикална асоциация (БМА) е внесла в Министерството на културата предложението мултифункционалния салон „Сцена 17″ в сградата да бъде посветен на Ламбо. Именно негова е инициативата на създаването на това артистично пространство в периода, в който той е бил министър на културата, преди точно 10 г.

Ето какво си казаха Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова преди да починатЗа 10 дни се сбогувахме с едни от най-големите ни актьори. Стефан Данаилов почина на 27 ноември, а д…Dec 7 2019vijti.com

Припомняме, че непрежалимият Мастер почина на 27 ноември т.г., но ще остане завинаги в историята със своята сила и талант, любов към театъра и хората.

Не е необходимо да описваме дори накратко Стефан Данаилов – този забележителен актьор, любим на поколения българи. Неговото силно артистично и човешко присъствие бележи цяла превратна епоха от над 50 години в културата ни. Период, в който Стефан Данаилов бе еталон на рицарство, честност към изкуството и упорита работа, в която влагаше цялото си сърце за развитието на българската култура. Надяваме се Министерството на културата да разгледа и приеме предложението ни„, съобщават от БМА.

Зад идеята стои Димчо Николов. Тя е представена от председателя на Управителния съвет проф. Христо Йоцов и подкрепена единодушно от присъстващите членове на организация. Зала „Сцена 17″ е мястото, на което БМА провежда своите редовни заседания на Общото събрание от 2015 г. насам.

Източник: dunavmost

Поклонението пред Стоянка Мутафова ще бъде на рождения ден на Стефан ДанаиловДнес Българският театър отново осиротя. България посрещна Никулден с тъжната вест за смъртта на обич…Dec 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!