Тъжната изповед на дъщерята на самоубилия се лекар от Лом

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

53-годишен лекар от Лом сложи край на живота си преди два дни. Доктор Генади Влашки се простреля в главата със законно притежавано оръжие.

Днес неговата дъщеря публикува тъжен пост във Facebook, който трогна мнозина, а други ги накара да се замислят. За смисъла на живота, за здравната ни система, за жестоката участ да си болен от рак… Предлагаме ви без редакторска намеса целия пост на Ина Влашка, който хвърля сметлина върху причините, довели до трагедията с нейния баща.

Турция с първи пробив! Откри ваксина и прави лекарство за COVID-19Турски лекари са провели успешни изпитания върху животни на ваксина от нов тип срещу коронавируса, с…Apr 6 2020vijti.com

„Това е д-р Генади Влашки или познат още като моят баща. Говори се, че вчера моят баща извърши престъпление. Вчера той се самоуби. Не. Баща ми никога не е желал нещо по-силно от живота, от децата си и от призванието да помага на своите пациенти.

Баща ми не отне живота си сам. Една коварна болест с отвратителното наименование “рак” го направи. С любезното съдействие на някои т. нар. негови “колеги” и безхабeрното им отношение към онкоболните в България, към съмишлениците им.

Да. Съмишленик на тези, които трябваше да го спасят. Баща ми е лекар. Беше лекар. Анестезиолог. Такива неща ми е разказвал, че мога да напиша книга, после втора и така да стигна до поредица.

Мисълта ми е, че за разлика от един тон бездушни незаслужили титлата си негови колеги, моят баща през цялата си професионална кариера не спря да се бори за човешкия живот и невинаги е мислил за последствия, щом е имал шанс да помогне, било то и с вероятност да навреди на себе си и своята професия.

Та така. Толкова от мен. И това е много, и не би трябвало да го споделям тук. Просто исках да се знае какъв великан е моят баща. Колко много усмивки оставяше по пътя. Колко корави бяха последните две години. Как нелепо го изгубих. И колко много ще ми липсва.

Всички останали просто сведете глави в името на всеки онкоболен, защото борбата е безмилостна.

И краят понякога – жесток.

П.С. Искрено благодаря на тези негови колеги, които се бориха с него, на приятелите му и на всеки човек, който му даде топлина.“

Български лекар, работещ в Германия: Докато вие си мислите, че това е измама, медиците водят войнаБългаринът Борис Таблов е анестезиолог-реаниматор, работещ в Германия. В пост в социалните мрежи , т…Apr 5 2020vijti.com

Източник:глас

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!