Тръмп е в болница, лекуват го с експериментален „коктейл“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Американският президент Доналд Тръмп е бил поставен под експериментално лечение във фаза 3, разкри преди минути личният лекар на държавния глава, след спекулациите как се третира прясно откритият COVID-19 при него. Той е бил настанен „превантивно“ във военна болница, за да може да се следи изкъсо състоянието му. 74-годишният държавен глава е въведен в специална стая Националния военен медицински център „Уолтър Рийд“ в Мериленд и ще остане там в следващите няколко дни. 

Проф. Чирков строи болница за 50 милиона евро в ПловдивМодерен кардиологичен център да бъде изграден в Пловдив. Това е идеята на водещият кардиолог проф. А…Sep 30 2020vijti.com

Оказва се, че на Тръмп е бил влят коктейл от антитела, които преди точно 3 дни, на 29 септември, беше показан от световната научна общност като новата революционна технология за справяне с коронавирусната пандемия, сочи справка на Lupa.bg. Не става въпрос обаче за преливане на реконвалесцентна плазма от преболедували инфекцията, а за нова технология, която цели да намали вирусния товар. Тръмп е получил инфузия от 8 грама, еднодозов Регенерон, който се разработва и за справяне с усложенията на COVID-19, и за предпазване от заразяване със SARS-CoV-2.

От официалната страница на производителя става ясно изричното предупреждение, че лечението е напълно експериментално и не е одобрено за широко ползване никъде по света до момента. През юли медиците са успели да изолират две антитела и да ги вложат във въпросното „чудодейно“ лечение. В момента то се намира във фаза 3.

Иначе от офиса на джипито на Тръмп разкриха още, че той приема цинк, витамин Д, фамотидин (лекарство против стомашни киселини и рефлукс – б.р.), както и ежедневно – аспирин, за да се намали рискът от тромбози, и мелатонин, за да може да спи.

„Президентът пази висок дух, макар да се чувства изтощен. Показателите му се следят от мултидисциплинарен екип, който отправя препоръки за лечението“, пише още в съобщението.

Оказва се, че само 2 часа след обявленията на щатските медии от ранга на „Уошингтън Поуст“ и „Венити Феър“ как Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е асимптоматична, това излезе неистина. Красавицата също има симптоми, макар и в по-лека форма и вече е развила кашлица и главоболие.

По-рано стана ясно, че Доналд Тръмп се е влошил и бързо се е сдобил с кашлица и висока температура вследствие на вирусната инфекция. Останалите членове на семейството на US-президента са дали отрицателни проби за вируса.

Опонентът на американския президент в битката за следващия мандат Джо Байдън коментира: „Съпругата ми Джил и аз се молим Тръмп и Първата дама да се възстановят напълно. Това няма нищо общо с политиката. Това е едно много важно напомняне, че трябва да възприемаме вируса сериозно. И че той няма да си тръгне автоматично“.

Компанията, разработваща лечението, е собственост на Ленард Шлайфер и учения от гръцки произход Джордж Янкопулос. Нетното им състояние възлиза на няколко милиарда долара. Фармацевтичният гигант Sanofi е миниротирен собственик на корпорацията с 20% участие. С публикуването на съобщението за лечението на Тръмп малко преди полунощ българско време, акциите на Regeneron на стоковите борси бележат невъобразим ръст от 20% за 10 минути, което е в размер на милиарди долари, сочат справките.

Професор Начев в тежко състояние в болница Светилото на кардиологията професор Генчо Начев е в тежко състояние във ВМА след зараза с коронави…Sep 7 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!