Топлата пролет идва, проф. Рачев обясни кога градусите се изстрелват нагоре

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Началото на месец март е студено, но предстои рязко повишаване на температурите. Това обясни в студиото на bTV топ климатологът проф. Георги Рачев.

„До 10 март ще бъде доста по-хладно от обичайното за месеца.

Това е модерното продължение на зимата, зимите са малко по-топли през последните 10-15 г., а март и април, началото на пролетта, е доста по-хладно. В петък обаче ще започне повишение на температурите. Снеговалежите спират, те ще бъдат изолирани, на много малко места и няма да имат съществено значение за образуване на нова снежна покривка“, прогнозира още климатологът проф. Рачев.

По думите му, валежите от сняг, които се очакват над Украйна, ще повлияят на войната, тъй като ще е трудно за нападения от въздуха. „Причината за снега в Украйна е циклон, който преминава и през източните части на България“, поясни той. Проф. Рачев добави, че превалявания на сняг ще има и в североизточните райони у нас.

Източник: Марица

Проф. Рачев: Такова чудо с времето не се е случвало от 10-15 години ВИДЕО„Октомври е може би най-валежният подобен месец за последните 10-15 години”. Това заяви в сутрешния …Oct 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!