Този случка разбуни духовете: Жена от Ловеч получи паричното си обезщетение по майчинство на жълти стотинки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Михаела Бренишка проплака в социалната мрежа заради скандална нередност. С думите си тя запали остър дебат между потребителите, които на живо сигурно биха се хванали за гушите.
Жената е от Ловеч и споделя, че е получила платеното си майчинство за две години на жълти стотинки, което според нея е пълна подигравка. Ето какво точно споделя тя:
„Ето по този начин се изплаща платен отпуск за две години майчинство. Така се насърчава раждаемостта в нашата скъпа Българи. Хранителен магазин „Мип Маг” срещу Ветеринарния техникум в град Ловеч”.
Гавра с роднините на загиналите при трагедията край Своге, обезщетението от застрахователите е обидноИзгубих майка си в катастрофата край Своге. Не съм спала заради тази обида цяла нощ. От застраховате…May 22 2019vijti.com

Към думите си тя е приложила снимка на жълтите монети, които е получила след отпуската си по майчинство.
Дебатите отдолу моментално започват да се трупат лавинообразно, а други хора пък споделят публикацията й, за да дадат повече гласност на нередността.
В коментарите обаче се включва дама, която видимо е добре запозната със случилото се и яростно отвръща на „хвърлената ръкавица”.
„Михаела, ти защо не споделяш на хората как си отишла на работа във въпросния магазин само докато забременееш и не си свършила работа и за 1 лев. 2 години по-късно звъниш, за да питаш кога да си получиш парите за отпуската?”

Някои от хората подкрепиха включилата се Веселка Иванова, но други се застъпиха за недоволната родителка. Един от потребителите дори пита дали като започва работа трябва да се кастрира, че да не вземе да стане родител.
Коментиращите обаче се обединяват около становището, че дамата си е получила парите, а никъде в закона не пише, че не може да бъдат на стотинки. Според тях жестът на работодателя най-вероятно е продиктуван от адекватна причина.
А вие какво мислите, редно ли е да се изплати майчинство по този начин?

Източник:БЛИЦ
Година и половина след старта си, „Стани богат“ може окончателно да слезе от ефирГодина и половина след старта на „Стани богат” състезанието може и да няма нов сезон.
Въпреки високи…
May 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!