Тампон погуби живота на 17-годишна тийнейджърка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

17-годишна тийнейджърка от Белгия е издъхнала миналата седмица след усложнения, предизвикани от т.нар. Синдром на токсичния шок – в основата на който стои бактерия – причинен от тампона ѝ.
Момичето е починало в четвъртък, само 48 часа след като развило първите симптоми на изключително редкия синдром. Тийнейджърката първоначално е посетила личния си лекар в понеделник, но тъй като той се е оказал неспособен да ѝ помогне, момичето било откарано в болнично заведение, където било диагностицирано с остър гастроентерит.

Катастрофа на пътя Русе-Силистра: Жена загина на място, 4-годишно дете е в болницаТежка катастрофа с жертва на пътя Русе-Силистра. При инцидента между камион и лека кола на място е з…Jan 14 2020vijti.com

Заради бързо влошеното ѝ състояние е била откарана след това в друга болница, където два дни по-късно издъхнала, съобщиха белгийски и холандски издания.

След смъртта на дъщеря им родителите призоваха все повече жени и млади момичета да се запознаят с естеството на този синдром, за да бъдат взети навременни мерки.

Лекар от университетската болница в Брюксел пояснява, че Синдромът на токсичния синдром е много рядко явление и че в своята практика се е сблъсквал с подобен случай само един-единствен път.

Източник: НОВИНИ.БГ

Детето на загинал пожарникар в Австралия получи медала му за храброст (СНИМКИ) Огнеборците изпратиха Джефри Кийтън с почести Заради саможертвата на загинал при гасенето на огъня …Jan 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!