Тайната на молитвата „Отче наш“, трудно е да се повярва

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Молитвата „Отче наш“, не са само основните думи за всеки християнин. Тези редове съдържат таен смисъл, разбиране за самия Бог и всичко, което ни заобикаля. Много интересни факти и дори мистерии са свързани с текста на тази молитва; Тя може да бъде разбрана само от истински вярващ.

Силна молитва за лечение и изцеление на болни и страдащиМолитвата се отправя в сряда, събота и неделя в 7 и 9 ч. преди обяд, като се произнася и личното име…Sep 13 2021vijti.com

История на молитвата

„Отче наш” е  молитвата, която самият Господ ни е дал. Смята се, че той е даден на човечеството от Христос и не е изобретен нито от светци, нито от обикновени хора и точно това е неговата голяма сила. Текстът на самата молитва е както следва:

Отче наш, Който си на небесата!
да се свети името ти;
да дойде твоето царство;
да бъде Твоята воля; както е на небето; така и на земята,;
насъщния хляб; дай ни днес
и прости нам дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници;
и не въвеждай в изкушение, но ни избави от лукавия. Защото твое е царството, силата и славата во век и веков. амин.

Тези думи отразяват всички човешки потребности и стремежи за спасение на душата. Смисълът и тайната на тази молитва се крие във факта, че тя е универсалното Божие слово; което може да се използва както за благословение на пътя, така и за предпазване от зли духове, от болести и от всякакви нещастия.

Истории

Много християнски водачи казват, че четенето на „Отче наш“ в най-ужасните моменти от живота може да помогне да се избегне ужасна съдба. Основната тайна на тази молитва се крие в нейната сила. Бог спаси много хора в опасност, четейки „Отче наш“. Отчаяните ситуации, които ни поставят пред лицето на смъртта, са най-добрият момент да произнесем мощните реплики.

Един от ветераните от войната, някакъв Александър, написал писмо до съпругата си, което тя не получила. Очевидно е изгубено, защото е намерено след войната.

В него мъжът разказва, че е бил обграден през 1944 г. от германците и е чакал смъртта си. „Лежах в къщата с ранен крак, чух звук от стъпки и немски диалект. Разбрах, че съм на път да умра. Нашите бяха близо, но беше просто смешно да се разчита на тях. Не можех да се движа, не само защото бях контузен, но и защото бях в задънена улица. Не оставаше нищо друго освен да се моля. Приготвих се да умра от ръцете на врага. Видяха ме – уплаших се, но не спрях да чета молитвата. Германецът нямаше патрони – започна бързо да говори за нещо със своите, но нещо се обърка. Те рязко се втурнаха да бягат, хвърляйки граната в краката ми –  така че да не мога да стигна до нея. Когато прочетох последния ред от молитвата, разбрах, че гранатата не е избухнала.”

Светът знае много такива истории. Молитвата спаси хората, които срещнаха вълци в гората – те се обърнаха и си тръгнаха. Молитвата постави крадците и разбойниците на праведния път; тези които връщаха откраднати неща, като прилагаха бележки за покаяние и че Бог им е инструктирал да направят това. Този свещен текст ще ви спаси от студ, огън, вятър и от всяко нещастие, което може да застраши живота.

Молитва за избавяне от кopoнавируcаПодкрепата за вярващите в този момент е изключително ценна. Църквата се модернизира и е важно, че из…Nov 28 2020vijti.com


Източник: etna

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!