Тайната ми домашна маска, с която свалям по 5 години от лицето си всяка година

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Наскоро наша колежка от съседен отдел дойде на корпоративното парти напълно променена! Перфектната й кожа на лицето : сияйна, тонизирана, подмладена накара всички да й завидим. Всички момичета веднага започнаха да искат номера на  козметика й. А тя като ни каза, че си прави само тази домашна маска за лице ние останахме без думи направо

Оказва се, че това е истински SOS инструмент! Можете да направите маска за лице с нишесте преди важни събития и други мероприятия. Но най-ефективно е да се подложи на пълен курс на трансформация: на всеки 2-3 дни в продължение на един месец.

Домашна маска за лице с картофено нишесте

Съставки

0,25мл вода
1 ч.ч картофено нишесте
0,5 ч.ч сол
3 ч.ч глицерин
2 ч.ч Слънчогледово олио

Подготовка

Разтворете нишестето в глицерина.

Добавете сол, олио и, като разбърквате от време на време, изсипете чиста вода. Консистенцията на маската може да бъде кремообразна или хелиева.

Приложение

Нанесете маската върху лицето, шията и деколтето. Отдалечете се достатъчно от очите си, за да избегнете увреждане на лигавата сол.
Легнете и се отпуснете.

Изплакнете маската след 40 минути, като я намокрите пред да я свалите

За по -голяма ефективност можете да използвате не обикновена вода като основа за маската, а билкова тинктура или зелен чай. Ако е възможно, нерафинираното слънчогледово масло може да бъде заменено с масло от гроздови семки, масло от пшенични зародиши или бадемово масло.

Използвайте готовата маска незабавно. За съжаление е по -добре да не правите заготовки, защото просто ще замръзне. Освен това смес от вода и нишесте е идеална среда за развитието на микроорганизми.

Не забравяйте да се уверите, че нямате алергия към съставките в домашната си маска за лице, преди да я използвате. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да направите обширен тест за алергия. Тогава ще знаете точно какви продукти за лична хигиена да приготвите у дома и да купите в магазина, за да не се нараните.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!