Съпругата на майор Терзиев: Няма пилотска грешка. Натресли са го в морето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Снимка: Личен архив, Д. Попова

Няма да допусна на никого да си „измие ръцете“ с пилотска грешка. Не го приписвайте на съпруга ми. Това коментира съпругата на загиналия майор Валетин Терзиев – Димитрина, във фейсбук.

„Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота – повечето хора така си мислят.

Експерти: Миг-ът на майор Терзиев се е взривил и разпаднал на парчета във въздуха. Рекета илиКадър ВВС Появи се версия, че Миг 29 се е взривил във въздуха. Сигурно е, че изтребителят се е разпа…Jun 11 2021vijti.com

Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън.

При всички тези факти, да го снишиш прекалено ниско, след като гони целта, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено.

Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове. С две думи – натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това.

И да ген. Русев, аз Ви казах“ Благодаря!“ без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо.

Колега на загиналия пилот: Политиците убиха майор Терзиев! Престъпници!Това е откровението на един колега на пилота майор Валентин Терзиев, от Авиобаза „Граф Игнатиево“, п…Jun 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!