Съжалявам за сина, който заведе възрастната си майка да живее при него

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Винаги искате най-доброто, но се оказва, както винаги. Уви, в повечето случаи не сме в състояние да предвидим как ще се развият определени събития. Още повече в един праведен духовен порив, когато всичко ни се струва съкрушено. Ах, мамо, мамо! Така ли трябваше да се случи? Моят възрастна майка , която от нас се е променило – ти или аз?

Може би това не е най-щастливата история, с която редакцията ще ви запознае . … Сигурни сме, че всеки от нас се опитва да даде всичко от себе си. Но понякога няма избор. Това е животът, винаги правиш компромиси. Но винаги трябва да избирате. Между вашата съвест и обективната реалност.

Свекървата на Мария Илиева я шашна с тази постъпка СНИМКАМария Илиева не е на себе си от това, което наскоро направи свекърва й Таня Междуречка. Поп певицата…Jul 3 2021vijti.com

ВЪЗРАСТНА МАЙКА

„Връзката ни с майка ми беше различна. Аз съм късно дете, родителите ми са ме създали, когато са били над четиридесет. Вероятно тази разлика във възрастта е оставила своя отпечатък. Веднага след като имах възможност да замина, го направих. Животът с връстниците ме привлече повече и не исках да бъда в тежест за по-възрастните си родители.

Не мога да кажа, че имахме проблеми с майка ми, не. Напротив, тя беше много мила с мен, но беше доста властна и натискът й не винаги ми харесваше. Разстоянието ни отдалечи още повече. Така че, понякога говорим по телефона. В крайна сметка се случи неизбежното – баща ми го нямаше, а майка ми остана сама.

Стоях при нея един месец, за да не е сама. Добре е, че мога да работя дистанционно за известно време. Беше странно да я гледам, възрастна жена, скитаща като призрак в празната къща. В края на краищата тя беше много разстроена от загубата на баща ми, от почти шестдесет години заедно.

Силна болка при загуба

Говорих с моите хора и заедно решихме да заведем майка ми при нас. Оставянето й в предградията, в самотна къща, изглеждаше ужасно богохулство. Говорих с нея, успокоих я. Отначало тя не искаше да, но след това реши. Сега разбирам, че просто искаше да й се моля. За да не се притеснява.

Къщата се продаде много бързо, сложих всички пари в депозитна сметка и добавих и малката пенсия на майка ми там, като реших, че мога да си я осигуря сам. Най-голямата дъщеря Мария беше изпратена в общежитието на института, особено след като тя отдавна искаше, а майка ми беше настанена в стаята й.

Изглеждаше, че никакви проблеми не могат да възникнат. Въпреки това всичко, което се случи в живота на майка ми, й повлия твърде много. Носталгията й не изчезна и тя стана капризна. Разбирам, че тя е искала най-доброто, но не е могла да осъзнае навреме колко тежка ще бъде горчивината на загубата. Аз също не осъзнавах.

Възрастната ми майка

Скоро майка ми започна да мисли, че е била отвлечена от къщата и сега я държа насила тук. Тя започна да се оплаква, че нещата й липсват, обвини всичко за жена ми, децата и мен самия. Тя каза, че съм й отнел къщата и сега тя е принудена да седи в стаята си като в затвор. Отначало не придавахме никакво значение на това, но по-късно започнаха истински скандали.

Експертите с тъга ни казаха, че сме изправени пред необратими процеси и най-вероятно майка ми ще продължи да се държи по този начин. Така или иначе щеше да се случи, дори да не я бяхме взели и продадохме къщата. Напротив, те ни похвалиха, че сме толкова грижовни. В крайна сметка мнозина отказват настойничеството. Тези момчета ни побъркаха. Ситуацията се влошаваше всеки ден.

Разбира се, не ограничавах майка си и не я заключвах. И един хубав ден, когато всички бяхме на работа, тя напусна апартамента и започна да вика за помощ. Кой се оказа престъпникът, от когото трябваше да бъде защитена? Аз, нейният собствен син. Обвини ме, че съм я малтретирал, взел съм й пенсията и съм й откраднал всичко.

Платен хоспис

Органите по настойничество не се чакат дълго, трябваше да се справим с тях, да демонстрираме условията, в които живее майката, да покажем документите, че всичките й пари и пенсия са на място, а самата тя е изцяло издържана от нас. Момчетата ни казаха директно, казват, сега има място в платен дом за възрастни хора. Дайте шанс на майка си и сами живейте нормален живот.

За мой срам се съгласих и няколко дни по-късно възрастната ми майка отиде в старчески дом. Тя ме погледна с копнеж и в очите й се прочете предателство. Преживях ужасни сърдечни болки и казах на персонала, че съм променил мнението си. Жената, която беше с тях, ми каза да се обадя сутринта и да ги уведомя за окончателното ми решение.

На сутринта отново дойдоха. За да вземе майка ми – през нощта, когато всички си легнаха, тя се обади на горещата линия в полицията, като ги уведоми, че е убита. Много е странно усещането, когато посред нощ компания от „астронавти“ се втурва във вашия апартамент с оръжия и тогава пак трябваше да обясня за фалшивото обаждане.

Оттогава е изминал месец. Мама живее в санаториум и отказа помощта ми. Цялата й пенсия се изразходва за издръжка. Не й казвам, че това са две трети от дължимата сума, а останалото плащам. Изглежда, че се е сприятелила с някой там. Тя не иска да ме вижда и все още смята, че съм й откраднал всичко и съм я оставил в тези подземия. „

Петя Буюклиева стана свекърва на албанка /СНИМКИ/Петя Буюклиева вече е свекърва. Вчера тя ожени сина си Тони за красивата албанка Еги Брандо. „Няма п…Aug 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!