Събуждате се между 1 и 4 през нощта – лекар разкри какво означава това

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Събуждате ли между 1 и 4 часа през нощта? За тази аномалия има основателна причина.
Каква е причината за събуждане между 1 и 4 часа през нощта?

„Нарушенията на съня са добре позната характеристика на чернодробните заболявания, които могат значително да влошат качеството на живот.

Обикновено най-честата причина за събуждане между 1 и 4 сутринта е проблем с черния дроб. Може да имате възпаление на черния дроб или мастна чернодробна болест , известна още като неалкохолна мастна болест“, споделя хепатологът д-р Алла Южнова.

Неалкохолната мастна чернодробна болест (NAFLD) обикновено е безобидна в ранните си стадии, но дългосрочните ефекти на болестта далеч не са толкова безобидни.

NAFLD описва наличието на мастни клетки в черния дроб, което засяга повечето хора до известна степен. Проблеми възникват, когато тези мастни клетки пречат на нормалното функциониране на органа, причинявайки натрупване на токсични отпадъчни продукти в тялото.

Колкото по-голяма е степента на това увреждане, толкова по-малка е вероятността органът да се възстанови, което в някои случаи може да изисква чернодробна трансплантация.

Нарушенията на съня засягат 60 до 80 процента от пациентите с хронично чернодробно заболяване. Най-честите прояви са безсъние, намалена ефективност на съня, сънливост през деня и синдром на неспокойните крака.

Когато черният ви дроб е натоварен със складирани мазнини, той вече не може да прочиства тялото ви ефективно. Тъй като токсините не могат да бъдат безопасно неутрализирани и елиминирани от организма, рискът от дегенеративни заболявания се увеличава.

„Затлъстяването на черния дроб почти винаги съвпада с инсулиновата резистентност и развитието на диабет тип 2“, допълва експертът.

Предположението, че заболяването на черния дроб е причината за събуждането в определен час, произтича от биологичния часовник. Циркадният ритъм е нашият основен „вътрешен часовник“, осигуряващ хармоничната съвместна работа на всички наши органи и вътрешни биологични системи.

Между 1 и 3 сутринта черният дроб работи най-много, за да пречиства и детоксикира тялото ни, докато спим.

Важно: Статията не замества консултацията с лекар!

Ако имате окосмяване по брадичката: Ето какво НАИСТИНА ОЗНАЧАВАНа всяка жена се е случвало – вчера се погледна в огледалото и всичко си беше на мястото, а тази сут…Sep 17 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!