Сурвакат ни с нови билети и нови цени от Нова година – честито!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Поскъпването на живота не се изчерпва само с нови цени на електро- и топлоенергията, нито пък с повишението на цените на хранителните продукти. Не! Градският транспорт също поскъпва, при това – съвсем скоро. От началото на новата година в столицата предстои да се въведе нова тарифна политика при таксуването на пътуванията на територията на София.

Носи ли маска доц. Мангъров в градския транспорт?С маска ли е доц. Атанас Мангъров? Това е въпросът, който изниква в съзнанието на мнозина, станали с…Nov 30 2021vijti.com

Това съобщиха на брифинг заместник-председателят на Комисията по транспорта в Столичния общински съвет Зафир Зарков и председателят на Съвета Георги Георгиев.

С промените ще бъде въведен т.нар. „времеви билет“ за таксуване спрямо пропътуваното време, като той ще бъде в два варианта: с един билет да се сменят превозни средства от един и същи вид транспорт, стига това да е в рамките на 30 минути – цената на билета ще е като на обикновения в момента (1,60 лв.) едночасов билет на цена от 2,20 лв. – пътник ще може смени повече от два транспорта в този часови диапазон.

Освен за еднократните билети, промени се обсъждат и за битетите за пакетни пътувания с отстъпка. За разлика от тази година, когато имаше талони с 10 билета, то от новата година се планира да се въведат и талони с 20 билета. Ще има такива талони и с новите „времеви билети“.

Пакет от 20 билета по 30 минути ще струва 30 лв., а пакет със същия рой билети за 60-минутни пътувания – 60 лв. Друга промяна, която се предвижда, е относно условията за ползване на дневната карта – в момента тя струва 4 лв., а идеята е да важи за период от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо както досега да е валидна само в рамките на деня.

Дневната карта вече ще струва 6 лв., когато ще важи 24 часа. По думите на Зафир Зарков нейната цена не е променяна през последните 10 години и вече е нужна корекция.

На първо време старият билет от 1,60 лв. ще важи паралелно с тези, които са за таксуване на база пропътувано време, но в бъдеще ще дойде момент, когато старият тип билет ще „бъде пенсиониран“, каза Зарков.

Председателят на СОС Георги Георгиев допълни, че според прогнозите готвените промени в тарифите ще влязат в сила във втората половина на януари 2021 г.

Страна от евросъюза иска да направи целия си градски транспорт безплатенЛюĸceмбypг щe cтaнe пъpвaтa cтpaнa в cвeтa, ĸoятo щe нaпpaви бeзплaтeн цeлия cи oбщecтвeн тpaнcпopт.…Dec 6 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!