Стръмно се катерим към пика на COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нови 48 нови души са дали положителни проби за коронавирус. Общо 783 души са заразени. Починали са 37 души. Последният случай е от „Пирогов“. Става дума за мъж на 70 години с артериална хипертония. Това заяви началникът на Националният оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
Той посочи, че София се очертава като най-сериозното огнище.

Книга, издадена през 1981 година предсказва абсолютно точно коронавируса, както и как ще протече и откъде идва-Снимка Наскоро беше публикувана статия за това как книга, наречена „Очите на мрака“, разказва за китайска…Apr 14 2020vijti.com

Така общият брой на заразените с COVID-19 в България вече e 783. Новите случаи са настанени в: София – 32, Пловдив – 1, Смолян – 7, Кюстендил – 1, Сливен – 1 и в други областни центрове. Починалите до момента са 37. Излекувани са 122 човека – 75 мъже и 47 жени. 47.9 г. е средната им възраст.

Шест деца са излекувани.

„Вървим нагоре! София се оформя като най-сериозното огнище“, обясни генералът. „Това е един от резултатите на факта, че много хора преди седмица бяха излезли по улиците – категорично има връзка“.

От медицинския персонал има 9 нови случая. Лекари и друг медицински персонал от „Пирогов“ са 2, от Центъра за спешна медицинска помощ – 1 и двама други от София.

На територията на двата квартала в София – „Факултета“ и „Филиповци“, където мерките са затегнати, има общо 20 положителни с коронавирус.

Излекувани към момента са още 17 човека. Общият брой на излекуваните става 122 – 15,6%.

Масовото тестване е започнало от две седмици, каза ген. Мутафчийски. Методът на пуловете също се използва, но масовият брой на пуловете е 5, иначе е рисково за изпускане на случаи, когато се разширят като бройки. Всеки метод има определена граница и то е свързано с чувствителността на самите тестове. Разбира се, че ще се използва този метод за масовото тестване и той вече се използва в някои центрове, каза той.

Коронавирус в България: скоро отново на работа и на училище, а през лятото даже на море? Скоро отново на работа и на училище, а през лятото даже на море? Въпреки коронавирус? Каквото и да…Apr 13 2020vijti.com

Източник:факти

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!