Страхотна новина за българите, които ходят на пазар в Одрин

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министерството на вътрешните работи в Анкара, издаде днес заповед, в която уточнява условията на носене на маски след съобщението на здравния министър на 2 март, че маски на открито и изискването за QR код за проследяване на контакти и ваксинация (HES) са отменени.

Търговците от пазара в Одрин ликуват! Българите…„Улус“ е много харесвано място за туристите от България, особено в петък, отбелязва Метин Резе С въ…Feb 19 2022vijti.com

Според заповедта, изпратена до  81 провинции, PCR тестове и HES кодове няма да се изискват в кината, търговските центрове и транспорта.

Освен на открито, носенето на маски не е задължително и в закрити помещения, където е приложимо физическо дистанциране и е налице подходяща вентилация.

Маските остават задължителни на места, където физическото разстояние не може да се поддържа, като училища, болници, обществен транспорт и театри.

Носенето на маска ще бъде задължително във всички видове превозни средства за обществен транспорт, включително междуградски автобуси и самолети.

Тези, които не са ваксинирани или не са преболедували Covid-19 през последните 180 дни, вече няма да трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест при пътуване със самолет. Само тези със симптоми ще бъдат помолени да представят PCR резултат.

Няма да се изискват документи свързани с Covid-19 от хора, които ще влизат в страната през сухопътни, морски и железопътни гранични пунктове.

Това означава, че български граждани, които посещават търговските обекти в Одрин и района, вече ще влизат, без да се налага да показват документи за ваксинация или какъвто и да било коронавирус тест.

Деца под 12-годишна възраст ще бъдат освободени от изискванията за PCR/антигенен тест и сертификати за ваксинация.

Ако не ви се ходи до Одрин, посетете това място – пазарлъкът е гарантиран!Пазарът „Илиянци“ в София е култово място. Пазарът е едно от посещаваните места в столицата. Хиляди …Feb 9 2022vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!