Стават за минути: Лесна рецепта за сочни кюфтенца

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Почти няма човек, който да не си пада по кюфтета. За мъжете това е истински пир за сетивата, особено, ако е поднесен с картофки и биричка, а пред тях върви мач. Вече сме ви предлагали доста варианти за приготвяне на кюфтета, но този път ще ви предложим една уникално лесно рецепта, която обаче по никакъв начин не прави компромис с вкуса. 

Кюфтетата ще станат много вкусни, леки и сочни, а всеки ще иска още едно и още едно, обещавайки, че това вече му е последното. Има няколко важни акцента, които ги правят толкова вкусни, макар и лесно приготвени.

Приготвяне: 

Първо е важно да не взимате кайма от магазина, а да си я направите сами от пилешко филе. Не е необходима месомелачка, всичко може да се свърши и с помощта на блендер или пасатор. 

Първо взимаме 4 филии хляб и ги поставяме в една купа пълна с мляко. 

Измиваме пилешкото филе, нарязваме го, изрязваме излишните вени и жили и го слагаме в блендера. Към него добавяме лук, моркови (сурови), които са нарязани на малки парченца. Всичко смиламе добре и поставяме в купа. 

Към хомогенната вече смес добавяме филиите хляб, напоени с мляко. Слагаме сол и черен пипер на вкус. Те се съчетават много добре с пилешкото. Капваме малко соев сос и може да добавим подправка по избор.

В сместа добавяме и едно яйце и отново омешваме всичко. Каймата ни е готова и може да започнем да пържим.

Слагаме олио в предварително нагорещен тиган. Овлажнете ръцете си, за да не полепне кайма по тях и оформете кюфтетата. После ги поставете в тигана.

След като запържите от едната страна, обърнете кюфтетата и запържете и от другата. Получават се бързо, а те стават много вкусни, сочни и апетитни.

Продукти:

– 850 гр. пилешко филе
– 1 голяма глава лук
– 1 голям морков
– 4 филийки хляб
– мляко
– 1 яйце
– сол, черен и червен пипер

Изборът на продукти е просто, а резултатът ще ви впечатли. Бон апети!/ jenata.blitz.bg

Следващия път, когато пържите кюфтенца, задължително сложете половин чаша от пакета – стават двойно по-сочни и пухкави: Ако обичате пържени пилшеки кюфтенца , тази малка тайна определено ще ви хареса! Днес ще ви научим …Oct 24 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!