Специалистка от Пловдив съветва: Хора с температура 37.2 да не настояват да влизат в болница!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Проф. д-р Марияна Стойчева от Катедрата по инфекциозни болести в МУ Пловдив обясни при какви случаи се налага пациенти с ковид да бъдат хоспитализирани, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза изтъкнатият инфекционист:

„Най-важното е да спазват всички мерки, които могат да бъдат спазени, за да намалим потока от болни в болниците. Да се носят маски навсякъде и да не се събираме на битови тържества. Нека бъдем отговорни към себе си и към близките ни.

Заместник-кмет взе неплатен отпуск, отива в болницата да помага в борбата срещу COVID-19Заместник-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова е взела днес неплатен отпуск и отива в МБАЛ – …Oct 31 2020vijti.com

Излишна е паниката. Имаме строги правила за хоспитализация. Хора с температура 37.2 няма нужда да настояват да бъдат приети в болница. Ковидът може да е лек, само с кашлица. Всяко болнично лечение крие огромен риск за пациента. Ще се приемат пациенти, ако имат пневмония и дихателна недостатъчност.

Много ви моля, колегите ми са изцяло изчерпани. Ние също искаме да направим най-доброто за пациентите.

Ще има такива, каквито ще връщаме, но след 2 дни, ако се влошат, ще дойдат отново и ще ги приемем.

Ще помогнем на всички, но най-напред на тези, които имат най-голяма нужда“.

Подробности гледайте в прикаченото видео.

.

Д-р Панчо Панайотов: Болница отказа лечение на жена, която извън нея няма да оцелее. И тя починаПотресаваща случка отпреди 2-3 дни разказа във фейсбук д-р Панчо Панайотов. За 80-годишна жена в изк…Oct 31 2020vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!