Софийският апелативен съд осъди водещата Радост Драганова, предстоят и други дела

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис спечели поредното дело срещу водещата Радост Драганова, научи HotArena.
Софийският апелативен съд реши, че той е незаконно заличен като съдружник в общия им проект – парк за зелена енергия в с. Кошарево. Неговоро участие в общата им фирма трябва да бъде възстановено без нови тарикатски схеми.
Без знанието на Харис на 30 юни 2016г. съдружниците решават да го извадят от общото им предприятие, което тъкмо е започнал да изплаща инвестицията си. Съвсем случайно кипърецът научава в разговор с познат банков директор, че вече не е във фирмата.
Арестуваха бившия мъж на Радост Драганова: Бил тартор на банда за изнудване и пране на париБившият мъж на Радост Драганова е сгащен с 35 кила злато, научи Lupa.bg от свои източници в МВР. 45-…Jul 23 2019vijti.com

На общото събрание се решава, че дружеството ще се управлява само от двама управители, дори е променена адресната регистрация на фирмата, пише „Уикенд“.
Две години и по-късно съдът връща нещата по местата им. Съдът е категоричен , че акциите на чуждия инвеститор трябва да бъдат възстановени. Преди броени дни Радост Драганова получи обвинение за пране на пари и измама във връзка с този соларен парк. Бизнесменът Кунтурис досега е спечелил две дела на първа инстанция срещу Радост и нейният зет Венцислав Гоцев.

Припомняме, че бившият мъж на Радост Драганова беше сгащен преди дни с 35 кила злато. 45-годишният Явор Златанов и още петима човека, сред които майка му, сестра му и мъжът ѝ са задържани още миналата седмица. Петимата вече са на свобода, освен екс съпругът на тв водещата, който е посочен от Специализираната прокуратура като тартор на банда за изнудване и пране на пари.
Жертва на престъпната банда се оказа бащата на Явор Златанов – Илия, който заедно със семейството си развива бизнес с производство и монтаж на асансьори. Именно по негов сигнал, че роднините му искат да превземат бизнеса и имотите му, започват и арестите.

Явор и баща му са съдружници в „Изамет”. Фирмата е основана още през 1989 г., произвежда и продава асансьори в България и чужбина. Има заводи в Дупница и София. Печели обществени поръчки, а сред частните клиенти са големи строителни фирми, офис сгради и молове. До 2012 г. фирмата е собственост само на Илия Златанов. Тогава той прехвърля 40% от капитала на сина си.
През 2017 г. обаче между сина и бащата настъпва конфликт. На страната на Явор са майка му Юлия, сестра му Пролетина и съпругът ѝ Махмуд Бедир. Тогава семейната война се разгаря със заплахи, изнудване, завземане на активи. Илия Златанов е принуждаван да дава пари и имущество.

Изнудваният от собствения си син бизнесмен Илия Златанов. Бившият тъст на Радост Драганова бе зверски пребит миналата година по заръка на сина си Явор
През 2018 г. таткото бе пребит на улицата, като за автор на мелето се спрягаше бодигардът на сина му. През последните 2 години Явор Златанов няколко пъти пребивал работници от завода на баща си.
Златанов-старши се оплаквал за отклонени средства за над милион от фирмата „Изамет” към лични сметки на сина, който беше семеен с Радост Драганова до 2009-а. Чашата преляла на 10 юли, когато Златанов и бодигардовете му нахлули в асансьорния завод в Дупница и се обявил са собственик, с когото работниците трябва да се съобразяват.

Явор Златанов, сестра му, зет му, както и бившата съпруга на Илия Златанов са арестувани. Заедно с тях са отведени и Кристиан Хранов и Иван Димов. Обвинени са за изнудване и за пране на пари. Претърсени са жилищата им, офиси и банкови трезори. Разследващите намират 35 кг златни монети, някои от които с нумизматична стойност за над 4 млн. лв. и 565 хил. евро в брой. Иззети са 6 луксозни автомобила, сред които спортен мерцедес AMG, за които също има данни, че са придобити от престъпна дейност.
Източник: Хотарена
Телевизионната водеща Радост Драганова е с повдигнато обвинение за пране на пари, отказва да вземе призовкаТелевизионната водеща Радост Драганова е с повдигнато обвинение за пране на пари, като в основата на…Jun 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!