След 6 месеца журналистка от Биволъ пита директно Борисов: Имате ли дете от Борислава Йовчева?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Имате ли дете от Борислава Йовчева“ – този въпрос, зададен от кореспондента на „Биволъ“ в Кърджали Вилдан Байрямова, наруши обичайните питания към премиера Бойко Борисов при посещението му в Кърджали днес, предаде Дневник. „Не. Абсурд, глупости не ме питайте“, отсече премиерът, който преди това отговаряше на журналисти за протестиращите, които нарече мафия, и за полицейското насилие на големия протест от 2 септември.

Йончева: Нинова не е подписала нито един от сигналите ми срещу Борисов за аферата „Барселона“В първaтa ceдмицa нa oктoмври щe имa дeбaт в плeнaрнaтa зaлa нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт зa върхoвeнcтв…Sep 11 2020vijti.com

Ето какво пише главният редактор на Биволъ Атанас Чобанов:
„- Г-н Борисов, имате ли дете от Борислава Йовчева?

– Нямам.

Браво на

Вилдан Байрямова

, която днес в Кърджали зададе този въпрос на „бандита“ Борисов. Зададе го обградена от трима гавази на НСО, които грубо ѝ спряха лайв стрийма, но аудио записът е останал.

Шест месеца и шейсет мисирки с достъп до премиера не зададоха този простичък въпрос от голям обществен интерес. Да не се чудите защо сме на #111 място. #КъщавБарселона“

В Кърджали Борисов участва в освещаването на разширение на манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча“, за което държавата отпусна преди години близо 1 млн. лева. Новата постройка бе осветена от пловдивския митрополит Николай, който в словото си към миряните благодари и на премиера. „Това, което виждаме днес го дължим на Бога, но и на подкрепата на държавата“, заяви владиката.

Борисов пък беше посрещнат пред манастирския комплекс от хора, скандиращи „Бойко, Бойко“, докато храмовите камбани биеха празнично. Забелязваха се и някои хора с тениски с лика му и надпис „Аз вярвам на този човек“, а премиерът бе спиран от желаещи за снимки.

Премиерът говори и пред местни журналисти, но след въпроса за Борислава Йовчева се отдръпна и прекъсна по-нататъшната комуникация с медиите с думите „имаме време за всичко, днес правим манастир“ – в типичния си стил, той говореше ту за нов, ту за ремонтиран манастир. Името на Йовчева се появи покрай скандала в къщата в Барселона и разследването, което властите в Каталуня водят дали Борисов е свързан с „международна схема за пране на пари“. Българският премиер отрича да има имоти в Барселона и каквито и да било връзки със схеми за пране на пари, а в първите си коментари за случая той го свърза с атака от Русия и президента Румен Радев. „Дневник“ изпрати въпроси до антикорупционната прокуратура в Мадрид в опит да разбере на какъв етап е разследването за Барселона, дали Борисов е бил разпитван и дали това изобщо е предвидено. От прокуратурата отговориха в началото на септември като отказаха да дадат каквато и да било информация по случая с аргумента, че тя е достъпна само за страни с „легитимен интерес“ да я получат – ищци и хора, на които разследваното деяние е нанесло вреда.

Румънски евродепутат: Борисов, вашият мандат е огромен позор. Задържани, бити и заплашвани хора, докато протестират срещу корупцията и мафията„Задържани хора и журналисти, удряни и заплашвани в България, докато протестират срещу корупцията и …Sep 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!