След детско парти почина директорката на училище Димитрия Дзарбова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тъжна вест за българската общност в САЩ.

Директорката на българското училище „Елин Пелин“ в Хюстън Димитрия Дзарбова почина след тежко боледуване от вируса.

Един от най-активните дейци за българската общност в Хюстън се е заразила на детско парти. Тя не е била ваксинирана. Малко след сбирката, цялото й семейство се е разболяло.

45-годишната Димитрия, която е родом от Смолян, е била учителка в училище „Света София“ в Чикаго. Преди три години обаче са се преместили със семейството си в Тексас, пише bg-voice.

След като се е заразила, тя е прекарала седмица в болница, където е издъхнала.

Димитрия оставя две деца на 5 и 13 години.

„Тя беше любяща майка, съпруга и приятел с голямо сърце. Димитрия винаги е помагала и подавала ръка на всеки който е имал нужда, нека сега ние да помогнем на нейното семейство в този труден за тях момент“, се казва в събщението на GoFundMe за набиране на средства за семейството.

Близките й в България организират възпоменателна церемония в неделя (26-и септември) от 13 часа в залата на църквата „Света София“ в Дес Плейнс на адрес 404 W Oakton St Des Plaines, IL, US 60018.

„За тези които не могат да присъстват и искат да подпомогнат на Влади, Алекс и малката Лили в този така труден за тях момент, можете да направите дарение в чрез GoFundMe“, казват още организаторите.

„Учителският колектив при училище „Света София“ в Чикаго изказва своите искрени съболезнования на семейството и близките на Димитрия Дзарбова. Повече от десет години тя беше част от нашия екип – прекрасен учител и колега! Винаги усмихната, сърдечна и отзивчива. Обичана от всички – учители и ученици! Ще я помним с чувството й за хумор и позитивизма, с любовта й към децата, с желанието й да преподава родния език, с готовността си да подкрепи всеки. Нека бъде светла паметта й“, пишат бившите й колеги.

БТВ: Петя Бориславова почина на 33 години след разкарване между 3 болнициТрагедия с млада майка в Монтана. Млада жена издъхна  след разкарване от болница в болница в Монтана…Sep 17 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!