Слави: bTV ми предложи договор, с който да казвам кого ще каня и какви въпроси ще му задам

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В последният договор, който bTV ми предложи, трябваше да казвам кои гости ще каня и какви въпроси ще им задавам. Казах си, че нещо не е наред. Да казвам какъв въпрос ще ми хрумне и дали ще е политически неудобно. Натъжих се. Трябваше да направим нещо, но единствените варианти бяха или да се пенсионираме, или да продължим битка по начин, който е свързан с политически проект.

РЕТРО: Служителка на Дългия: Слави Трифонов е кошмар, крещи и чупи телефони в стените!За деспотичния нрав на Слави Трифонов, който абдикира от предстоящите парламентарни избори, се говор…Jun 13 2021vijti.com

Това заяви лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов по време на дискусия със студенти в Пловдивския университет. Той уточни, че е там по покана на студентите.

„Цената, която ще платя, си струва. Няма значение дали ми викат чалгар, те не разбират. Те не разбират смисъла на музика и на това да правиш музика свободно“, каза още Трифонов.

Изборите 

На въпрос защо е взел решението да не се кандидатира за депутат на изборите, шоуменът отговори така:

„Забележете колко от лидерите през години се кандидатират, а после се отказват. Така увличат и заблуждават. По този начин някак сменят вота. Отговорността, която нося, не е свързана с това да съм само депутат. Мога да я нося не само в парламента, а извън него – даже извън НС ще бъда по-обективен и ще взимам по-правилни решения. Не мисля, че като гласуваш за „Има такъв народ“, гласуваш само за Слави Трифонов“.

Студент попита Трифонов и какво мисли за честността на предстоящите избори. Лидерът на партията обясни, че гласуването с машини ограничава по някакъв начин купения вот и не бива да се страхуваме от новите технологии. „Ще направим всичко възможно да има и електронно гласуване. Смятаме, че вотът на хората на тези избори ще бъде по-обективно признат и реализиран“, добави той.

Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов допълни, че изборите ще бъдат по-обективни. „Няма да изчезне корпоративния вот. Ще е по-малък, защото до голяма степен работодателите бяха притискани брутално от ГЕРБ и съществуването им зависеше от тази партия“, каза още Йорданов.

По думите му що се отнася за етническия вот – „и там ще бъдат по-затруднени, защото знаете, че хартиеният вот е със снимка на това кой как е гласувал, вадене на празна бюлетина. Ако някой си извади телефона да снима как е гласувал, вотът ще е невалиден. Ще имаме по-честни избори“.

Гьоте университет, бизнесмени и престъпления 

По време на дискусията и след въпрос за образованието Трифонов заяви, че при всички положения говори по-добре английски от бившия министър-председател.

Стана ясно и че студент, учил три години в Гьоте университет във Франкфурт е трябвало да се върне в България и да започне отначало обучението, след като не са му признали обучението. Трифонов няколко пъти попита как е възможно и след това каза иронично: „Така е, как ще сравняваш Гьоте университет с Пловдивския“.

Лидерът на „Има такъв народ“ определи и хората, които се наричат бизнесмени като „някакви своеобразни мутри“: „Използват думата бизнес, за да извършват престъпления и това стана ясно от американци, които трябваше да ни го кажат. Затова правителството в момента вади проблемите. Във всяко министерство са така – защото са им били удобни хора, а не кадърни“.

Премиер без джипка и „професионален шофьор“

Въпросът на студент към Трифонов „как си представя един нормален работен ден на министър-председателя без джипка“ получи ръкопляскания. Лидерът на ИТН каза, че това с джипката е демонстрация и само радва мисирките по медиите, които му принадлежат. „Нормалните хора се възмущават и отвращават. Премиерът не трябва да има нищо общо с образа на този министър-председател от последните 10 години. Той трябва да е завършил университет, да говори езици, да има необходимия морал и да изглежда по различен начин“, категоричен е Трифонов.

Тошко Йорданов пък му отговори, че Борисов е карал джипка, защото е „професионален шофьор. Това му е работата“.

Относно срещите на премиера на Северна Македония Зоран Заев с лидери на партии, премиера и президента, Трифонов заяви, че явно това е разбирането на Заев – „да се среща с хора, които в момента са никакви“.

„Бойко Борисов и Корнелия Нинова са председатели на някакви партии, които в момента са никакви. На първо място трябваше да се види с президента и министър-председателя“, обясни той.

Студент попита лидерът на „Има такъв народ“ какъв иска да стане, ако не депутат. Трифонов отговори, че „има различни институции, различни от Народното събрание – има изпълнителна власт, има министър-председател, има президент, има и висш синод“. Студентът обаче го поправи, че ръководството на православната църква се нарича Светия синод.

Студент постави Слави натясно: Защо мълчите? Явно, че няма да носите отговорност! Слави му отвърна: Виж каквоКадър: 7/8 ТВ По време на срещата със студенти в Пловдив, един от тях попита Слави Трифонов защо до…Jun 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!