Слави Трифонов гази закона и плагиатства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Политологът Антон Тодоров разкри жестоко плагиатство от страна на Слави Трифонов още в първите му стъпки в политиката. След като си позволи с името на партията „Няма такава държава“ да направи опит за заличаване на българщината и България, Трифонов е откраднал и логото, което да „краси“ плакатите му.

Слави Трифонов и възходът на простотията. Илитерат обучава проф. Огнян Герджиков по правни теми„Слави Трифонов пояснява на професор Герджиков: Няма законово основание съдът да не регистрира моята…Oct 14 2019vijti.com

Въпросната ръка с трибагреника всъщност е открадната от украинската партия „Гражданска позиция“, основана още през 2005 г.

Ето какво написа по темата Тодоров:

Баба ми казваше едно време: „Един вълк научи ли се да яде овце – няма отучване!“. Така и с учиндолския и екипа му – научат ли се да плагиатстват и да експроприират безсрамно чужди творби, нямат отучване.

Години наред скечовете и „майтапите“ му бяха присвоявани – от форуми, от чужди постинги в социалните мрежи, от руски и западни тв предавания и т.н.

Ето и сега – оказва се, че директно са си присвоили атрибути на украинската партия „Гражданска позиция“.

bTV го закърши без Слави, спасява вечерния рейтинг с извънреден ходДни преди да се разчуе за идеята за свалянето на „Истински истории“ от програмната схема, Би Ти Ви з…Oct 13 2019vijti.com

По-рано водещи юристи пък коментираха още един голям гаф на чалга месията. Слави Трифонов е нарушил грубо законодателството още при старта на политическия си проект „Няма такава държава“. Знакът на партията му, представен на учредяването на проекта, изобразява контурите на синя длан, върху която е експониран българският национален трибагреник. Това е в нарушение на член 5 от Закона за политически партии, който гласи:

Чл. 5. (1) Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения;

Очевидно Трифонов не благоволява да ползва юридически екип за партията си, или ако ползва, юристите му са без елементарни правни познания за законодателството, коментират експерти. По тяхно мнение съдът няма как да регистрира партия с подобен символ. Спорно е и дали ще мине самото наименование на „Няма такава държава“.
„Има основание съдът да не я регистрира, тъй като по закон не може да уронва доброто име и престижа на държавата, а това се забелязва още в названието ѝ“, смята проф. Огнян Герджиков.

Слави се „ожени“! Е, и?Или защо за шоумена свършва времето на скечовете и идва времето на къчовете Ако имаше само истина, с…Oct 14 2019vijti.com

Източник: ретро.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!