Слави Трифонов: Бесен съм, но с гласа на разума казвам: Борисов и Мутафчийски трябва да понесат отговорност за страха, паниката и лъжите си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прочетох едно интервю на един български доктор. Но не какъв да е български доктор, а доктор Стоян Алексов. Този човек е председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация по патология.
Този уважаван специалист категорично заявява:
„Хората умират С коронавирус, а не ОТ коронавирус!“
Доктор Стоян Алексов цитира патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания и твърди, че коронавирусът не е смъртоносен. И че няма човек, починал от коронавирус!
Председателят на българската асоциация по патология и патоанатомия, който сигурно разбира от тези неща, казва че, за да се твърди, че човек е починал от коронавирус, трябва да има установена възпалителна реакция, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма. Казва го доктор Стоян Алексов.

Слави Трифонов: Гледайте това видео, защото други медии няма да го пуснат Слави Трифонов сподели едно видео, което отразява мнението на един австрийски депутат към канцлер…May 13 2020vijti.com

Цитирам конкретните думи на доктор Стоян Алексов:
„Няма специфични патоморфологични белези на пораженията от коронавируса върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия между починал с коронавуирус и такъв починал от сезонна вирусна инфекция. Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции. За разлика от грипа, кoронавирусът не води до смърт.
Световната здравна организация сгреши, че обяви пандемия, защото такава няма. У нас са направени само три аутопсии, защото СЗО даде инструкция да НЕ СЕ ПРАВЯТ аутопсии на починалите.
В това няма логика. Когато имаме нова картина, причинена от нов вирус, логиката е да се правят аутопсии на всички, за да се събере максимална информация за новата болест. Това поведение на СЗО може да се определи като престъпно.
Кризата насочи целия ресурс на здравната система в посока коронавируса и от това страдат болните с всички други заболявания, особено тези с онкологични заболявания. Работата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намаляла ДЕСЕТ пъти. Пациентите са уплашени и не търсят медицинска помощ, много случаи остават недиагностицирани.
Това означава, че ще създадат повече проблеми на здравната система, отколкото от самия коронавирус.“
Край на цитата.

Аз ли полудявам или доктор, който е специалист по това да установи от какво точно и конкретно е починал един човек, казва, че нито един човек, повтарям – нито един човек – не е починал от коронавирус.
И тогава идват няколко твърде важни въпроса:
Лъже ли премиерът Бойко Борисов, заедно с Националния оперативен щаб, че в България има починали от коронавирус хора? Как го разбрахте без аутопсии?
Не е ли това целенасочено създавана дезинформация с цел създаване на страх и паника в населението?
Удобни ли са за действащата власт тези страх и паника, за да може управлението на същата тази власт да продължава?
И не е ли всичко това чудесен повод да се нарушат основни човешки и граждански права, гарантирани от Конституцията на Република България?
Отговорите оставям на вас, уважаеми съграждани.
А аз, като един от вас, съм бесен. Много съм ядосан и мисля, че премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб са пряко отговорни за паниката и страха. И за лъжите. И за опашките пред трудовите борси.
Така че, премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб трябва да понесат своята отговорност. Бесен съм, но това ви го казвам най-спокойно. С гласа на разума.

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС. Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните критични гласове на малкото останали журналисти,  ще чуеш под прозорците си първите разярени викове на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава удобни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е кратък. 

Слави: Премиерът няма план и води държавата към хаос и разруха. Извънредното положение трябва да прекъсне веднагаСмятам, че извънредното положение е неефективно. Щабът е неефективен. За радост българският народ е …Apr 29 2020vijti.com

PETEL.BG 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!