Слави предлага жена за шеф на парламента?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Има такъв народ“ ще предложи своята юристка за председател на 45-ото Народно събрание, научи Lupa.bg. От партията на Слави Трифонов възнамерявали да лансират като наследник на Цвета Караянчева Ива Йорданова-Рупчева. 

Цяла България чака Слави да проговори, а ето как реагира Тошко Йорданов!Заместник-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви, че за момента от партията ще с…Apr 9 2021vijti.com

Младата дама има репутацията на добър юрист и познава отлично законодателното творчество в страната, а и в Европейския съюз. Тя е преподавател в НБУ и ръководител на дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС“ в предишния, вече разпуснат парламент. Описват я като работохолик и етичен човек, който преди да стане част от екипа на Слави Трифонов, е бил гравитиращ по-скоро към БСП. Никога обаче не е бил член на друга партия.

Ива Йорданова-Рупчева е член на „Има такъв народ“ от учредяването й. Тя всъщност е юристката на партията на Слави. Младата дама влезе в парламента като депутат от 23-и МИР, където водач на листата бе скандалния проф. Андрей Чорбанов. За разлика от него обаче, Ива Йорданова-Рупчева не била Ковид-скептик, а дори напротив – била убедена, че държавата трябва да въведе по-строги мерки.

Възможно е обаче хората на Слави да срещнат отпор в налагането на кандидатурата си, коментират източници на Lupa.bg. Причината била, че Мая Манолова също си харесала поста и щяла да уговаря „Демократична България“ и БСП да я подкрепят.

Журналист: Слави Трифонов излъга, че има симптомиМисля, че Слави Трифонов излъга, че има симптоми на Ковид-19. Добро начало на политическата му карие…Apr 8 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!