Скръбна вест! На 71 години почина големият историк проф. Драгомир Драганов

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

На 71 години почина големият историк, общественик и ерудит проф. Драгомир Драганов. До последно той беше един от най-ярките политически коментатори на вестник „Ретро“ и агенция ПИК, а читателите с огромен интерес очакваха и следяха задълбочените му проницателни анализи.

Бабата на починалото бебе във Видин: Още не сме видели тялото на детенцетоНовородено бебе почина във видинската болница. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията. „З…Dec 29 2019vijti.comПреди да издъхне проф. Драганов е пишел поредния си политически текст за в. „Ретро“ сподели покрусената му съпруга. Напоследък той не се е чувствал добре, не приемал храна и вода, сподели още съпругата му.

Проф. Драганов е роден на 29 октомври 1948 г. в Плевен. Той беше сред най-изявените преподаватели в Историческия факултет на Софийския университет. Завършил е история в СУ „Св. Климент Охридски“, бил е асистент в Сектор Нова и съвременна история на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (1974), кандидат на историческите науки (1979), главен асистент (1979). Преподавател е в Мадридския автономен университет, Испания (1980 – 1983 г.), доцент в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (1984 г.), доктор на историческите науки (1995 г.) и професор от 1996 г. Беше и народен представител в VII Велико народно събрание и 38-ото Народно събрание.

Вестник „Ретро“ и агенция ПИК изказват своите съболезнования на семейството на проф. Драгомир Драганов!

Известен историк почина от мъка по покойната си съпруга

Източник: РЕТРО

 

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!