Скандал: Катаджия върти бизнес за милиони

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Полицаи от Плевен въртят бизнес за милиони левове, а произхода на средствата им е неясен. Едно от ченгетата например – Цветомир Цолов от Пътна полиция, неофициално е собственик на две от най-оборотните заведения в града, а вече е купил и трето. Те се водят на името на жена му. Негов колега също върти луксозна дискотека. Това става ясно от разследване на журналистите Тина Ивайлова и Мартин Георгиев, излъчено в неделя вечер в предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия.

Полицай нападна касиерка заради ресто от една стотинка Нападение в магазин за хранителни стоки в столичния квартал „Суходол” Нападение в магазин за хранит…Apr 1 2020vijti.com

Четири месеца след разследването на Нова телевизия за ловешкия полицай Данчо Катаджията и впоследствие колегата му Иван Иванов, изплуваха нови факти. Появиха се и още полицаи, които зад пагона извършват нерегламентирани в закона дейности. Този път от КАТ-Плевен.

След шумът около Йордан Петков, популярен като Данчо Катаджията, много хора се свързаха с журналистите на телевизията, за да разкажат за още близки и опасни връзки на Данчо и негови колеги, като полицай Цветомир Цолов от Пътна полиция –Плевен.

Полицаи, които би следвало да са с месечен доход под 1000 лева, въртят фирми и парадират с пачки

Петър Стойков е собственик на заведение в кв. „Сторгозия“ в Плевен, за което твърди че Цветан Цолов купил по нечестен начин. „От 10 години го стопанисвам това заведение, но започна да пада работата. Започнах да изнемогвам да си плащам на банката кредита, обявих си фирмата в несъстоятелност и дадоха имота на ЧСИ. Милион и 200-300 хиляди беше пазарната оценка, защото банката на толкова го оцени. Минаха 3 или 4 търга. Никой не се явяваше. Всеки изминал търг цената спадаше надолу. Накрая остана 460 000 лева“, разказва Петър Стойков.

17 септември 2019 г. е последният срок да се внесат тръжните документи. Сделката е направена в последния момент, но парите са внесени на други ден следобед. Стойков и адвокатите му обжалват продажбата и сезират всички възможни институции. Подават жалби до МВР, Главна прокуратурата, ДАНС и НАП заради пропуски при подаването на документите. Оказва се, че заведението му е купено именно от полицая.

Сладка работа: денем полицай, вечер – бизнесмен…

Кой Цветомир Цолов? Освен пътен полицай, той неформално е собственик на голяма пицария в центъра на Плевен и още едно заведение. В града е публична тайна кой е боса. Неофициално го потвърждават и негови колеги. В полицията в Плевен, както и в НАП има внесени жалби, че заведението системно укрива данъци. Рядко се издават касови бележки. В разговор с репортерите на Нова тв Цветомир Цолов отрича да е собственик на две заведения, както и че е купил трето. Твърди, че жена му имала бизнес, но той не.

„Не може служител на реда да се прави на бизнесмен и на мутра, и не случайно аз съм го кръстил плевенското Данче. Данче на Плевен, Данче на Ловеч. Може би има и други такива Данчета. Нямам нищо против момчето от Ловеч, но според мен схемата е същата. Те искат да са с пагон и никой да не ги закача, и да не ги проверява и да пазаруват през жените си. То това се оказа, че е практика в цялата страна“, казва Петър Стойков.

Практика ли е наистина? Още един местен полицай – Петър Найденов, оказва се, също подготвя да отвори заведение в началото на другия месец. Пешката, както всички го знаят, въртял до скоро оборотно заведение в центъра на Плевен. Сега подготвя ресторант в емблематичния за Плевен парк Кайлъка, точно до езерото. Официално, бизнесът е на името на съпругата на Петър Найденов.

Полицай притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левовеАрести и наказания. Обиски и изземвания. И счупена телевизионна камера. Къде и как се случва това? И…Feb 2 2020vijti.com

ЛУПА.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!