СКАНДАЛНО: Срутиха къщата на Димитър Димов в София (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Скандално. В деня за размисъл, в който се навършват 145 години от избирането на София за столица на България, най-големият град в страната ни се раздели със  своя емблематична стара сграда. 

Журналистът Иво Никодимов от БНТ: Антиваксърите да бъдат вкарани в затвора за 10 годиниАнтиваксърството трябва да е престъпление. Това коментира във фейсбук журналистът Иво Никодимов. По…Feb 23 2021vijti.com

Неправителствената организация “Спаси София” алармира през страницата си във Фейсбук, че именно днес багери са разрушили къщата на писателя Димитър Димов, автор на романите “Тютюн”, “Осъдени души”, “Поручик Бенц” и други.

По проект на нейно място ще се появят две нови сгради. Хората в района остро протестираха срещу проекта, но той вече се привежда в изпълнение, а домът в София  на един от най-великите български писатели вече е в историята. Според  Министерство на културата той „…не притежава статут на недвижима културна ценност по смисъла на Закона за културното наследство“.

От “Спаси София” пък предлагат улицата, на която се издигаше къщата и която носи също името на писателя, да бъде прекръстена на “Още една пететажна сграда”.

Д-р Петко Димов, преборил COVID-19: при мен нещата започнаха с температура 37,3. Ето как се е лекувал! Д-р Петко Димов, който работи 15 г. във ВМА, преди да оглави отделението по хирургия в болница “Бу…Apr 5 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!