Скален феномен близо до Пловдив привлича все повече туристи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Близо 9 хиляди туристи са посетили природна забележителност Чудните мостове през последното тримесечие, съобщи за Bgtourism.bg  Даниела Сивенова – началник отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности“ към община Чепеларе.

Скалният феномен е посрещнал 3 428 туристи през юли, а в предходните месеци посетителите са били съответно 3 030 (юни) и 2 157 (май). Увеличението е с над 20% спрямо предходната година, когато посетителите са били 6 500 за май, юни и юли.

Част от гостите разглеждат не само забележителността, но правят преходи по маркираните туристически пътеки по рид Чернатица и остават за ден или два в близките села – Орехово, Забърдо, Хвойна.

Данните показват, че все повече български туристи преоткриват красотата на община Чепеларе за лятна ваканция в тази част на Родопите през лятото. През юли т.г. са реализирани близо 25 хиляди нощувки, а година по-рано те са били 20 746. Това води и до увеличение на прихода от туристически данък, който тази година е 19 202.40 лева, спрямо 12 447.60 година по-рано.

В същото време продължават усилията на община Чепеларе да подобри инфраструктурата в района. В Пампорово се извършва реконструкция на централната улица, която включва полагане на асфалт,  възстановяване на мини подпорни стени, изграждане на тротоари от дясната страна на пътя и велоалея от лявата страна, която зимата ще бъде използвана за успоредно паркиране на автомобили.

До момента е ремонтирана централната улица, която е 2,342 м. Сега се работи отсечката от хотел „Снежанка“ до хотел „Бор“. Ремонтните дейности ще продължат до настъпването на зимния сезон, съобщиха от пресцентъра на община Чепеларе.

Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!