Сиромахов: Ако ИТН се откажат от мажоритарни избори, това ще е катастрофа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 4 април беше направена една малка крачка към промяната, но към пълната промяна трябва да се извърви много по-дълъг път. Каквото и да си говорим, партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС – имат мнозинство в парламента. Тези три партии имат огромни грехове в управлението, те са изживели времето си, защото повтаряха един и същи модел.

Изненада: Готвят ли ИТН Саша Безуханова за премиер? Бизнесдамата Саша Безуханова може да бъде издигната от ИТН на Слави Трифонов за премиер на к…Apr 22 2021vijti.com

Това коментира пред БНР Иво Сиромахов от телевизия 7/8.

„Виждате, че те са готови да подкрепят всякакво правителство! Това е абсурдно, защо го правят – защото имат някакви други интереси. Това е червената лампичка, която трябва да светне, че нещо не е наред!”, посочи той.

Сиромахов сподели, че е избрал да остане в телевизията, вместо в партия Има такъв народ, защото там се чувства на мястото си. „Аз се чувствам по-силен в медиите… 112 място на мен ми е обидно като личност, унизително ми е”, призна той.

„Най-голямо доверие избирателите гласуваха на ИТН. Но промяната я искат и трите партии и мисля, че това, което ги обединява, е повече от това, което ги разделя. И именно заради това е важно те да действат заедно”, посъветва журналистът.

„Промяната няма как да се случи с един министър-председател или с няколко министри, та ако ще да са ангели!”, подчерта той.

Според него много спешно трябва да има пълна промяна в съдебната система – главният прокурор да не бъде така безконтролен, както и бърза промяна в избирателната система.

На въпрос какво прозира зад постовете му във Фейсбук, в които иронизира ИТН и отлагането на идеята за мажоритарни избори, той отговори така:

„Няма интрига в това, което съм написал. Аз се надявам, че не са се отказали. Защото това е фундаментът на партия ИТН и, ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Но мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време“.

Накрая Сиромахов прогнозира, че предсрочни избори са много вероятни, но най-важното е какво искат хората.

„Ако 1 милион души поискат предсрочни избори, няма кой да ги спре”,

ясен беше той. Сиромахов обеща, че даже партията на Слави Трифонов да вземе властта, телевизия 7/8 ще бъде критична към управлението.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!