„Седмица на духа”: Спасителят на намушканото момиче от влака Пловдив – Варна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 24 ноември младо момиче от варна беше намушкано от 19-годишен младеж с психични проблеми във влака Пловдив – Варна. Тя е жива благодарение на млад мъж, който с риск за собствения си живот, успява да отскубне младежа от нея. Героят е 25-годишният Петър Бонев.

74 години памет за Димитър Маджаров – спасителят на тракийските българиНа 25 ноември 1945 година умира Димитър Маджаров – една от емблемите на национално-освободителните б…Nov 26 2019vijti.com

Той твърди обаче, че това, което е направил не е геройство, а човещина.

Петър и неговата съпруга Божидара продължават да пътуват с влак, макар да не забравили инцидента. Признават, че след случилото са на 24 ноември Божидара малко се страхува.

„Не знаехме, че момичето е нападнато, само чухме, че се вика за помощ. Детето (Габриела на годинка и три месеца) беше в ръцете ми, тъкмо беше заспало, подадох го на жената, за да се приготвим да слизаме от влака. Тогава чух: „помощ, помощ”, спомня си 25-годишният мъж.

Съпругата му го изпратила да види какво се случва. Вижда, че нападателят е върху момичето, опитва се да го отстрани, но психично болния младеж заплашва и него с нож. Търси помощ от  началника на влака и двамата заедно се връщат в купето.

Петър рита нападателя, той прескача момичето и втори път тръгва към него с ножа. В коридора обаче изпуска ножа и тогава се отива да избяга като скача в движение влака. 25-годишният младеж скача след него и успява да го задържи, докато дойде полиция.

През това време съпругата му Божидара успява да повика хора, които да помогнат на момичето. Тя много се е уплашила от гледката на ранената млада жена. Дори започнала да заеква.

Петър Бонев се е видял два пъти със спасената Виктория, посетил я в болницата в Стара Загора, където момичето беше настанено за лечение след нападението. Чули са се и преди два дни, знае, че успешно е преминала операцията на ръката ѝ заради скъсани сухожилия

Той отново каза, че това да помагаш на хората не е геройство.

Спасителят на момичето от влака спаси и семейство от Пазарджик при пожар25-годишният Петър Бонев, който преди 10 дни спаси от смърт 20-годишно момиче във влака за Варна пре…Dec 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!