Световен гигант откри новия си завод за 17 млн. евро в Пловдив (СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Завод за бетоновози на фирма „Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица“ беше официално открит в Пловдив преди минути, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Церемонията започна с приветствия от домакините и официалните гости на събитието. Филип Либхер – внук на основателя на семейната компания, отправи поздрав към присъстващите:

„Радвам се, че съм в Пловдив да ви приветствам от името на семейство Либхер. Аз съм един от внуците на Ханс Либхер. Заедно с баща ми Вили Либхер отговаряме за отдела, който се занимава с производство на бетон и продукти.

Откриването на нов проект винаги е причина за празник. След като повече от 2 г. не можехме да провеждаме такива събития на открито, с удоволствие ви приветстваме на третия обект на „Либхер“ в Пловдив. Компанията има богато портфолио и международно разширяване. Оставаме 100% семеен бизнес – всички  членове на ръководството са от семейството и заедно взимаме решения.

Продължаваме да правим дългосрочни инвестиции в обекти в цял свят, включително през времето на пандемията. Миналата година сме инвестирали над 700 млн. евро в производствени обекти и дистрибуция.

Над 20 г. сме на българския пазар. Третият обект е оборудван с най-модерните машини, ще произвеждаме за нашите клиенти от Източна Европа и ще се сглобяват компоненти за Либхер в Германия, Западна Европа и др страни“.

Посланикът на Германия Кристоф Айххорн заяви, че за него е невероятна чест, радост и удоволствие да присъствам на събитието:

„Събуждам се и заспивам с „Либхер“ – в апартамента ми в София има хладилник Либхер, сигурно от от другия ви завод тук. В хладилника имам българско кисело мляко и немско вино. Една от дъщерите ми прекара няколко години в училище в Чили. Там има огромни мини за мед – работят на дъното, на 1 км, там вървят камиони, а на камионите с големи букви пише „Либхер“. Разказах всичко това, за да ви покажа какво означава това. Никога не бях виждал толкова големи камиони – само гумата на тези камиони е по-голяма от бъркачките тук.

Третата инвестиция в Пловдив подчертава нещо много важно. Немско-българската търговско промишлена палата всяка година прави проучване на компаниите работещи в България и в Германия с ключов въпрос: доволни ли сте от инвестицията и бихте ли я направили отново? Над 90% от немските компании казват: да, доволни сме, да, искаме да се върнем. Това е невероятна цифра, в други страни вероятно е по-малко.

Фактът, че имате трети завод в Пловдив говори много. Нашият почетен консул в Пловдив и представител на нашата ТПП Марияна Чолакова – в офиса й има прекрасна снимка на Марияна заедно с президента на Германия при посещението им в „Либхер“, през 2019 г.“.

На церемонията присъстват заместник-кметът по образование и бизнес развитие и европейски политики Стефан Стоянов, областният управител и други официални лица. След прерязването на лентата гостите ще разгледат производствената база.

Заводът е в рамките на град Пловдив, на бул. „Кукленско шосе“, върху терен от 37 000 кв.м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м. Инвестицията е над 17 милиона евро.

Отмъщението на ГЕРБ не закъсня! Удариха „Хиполенд“ с гигантска глоба от 124 хиляди лева глобаОще през септември собственикът на веригата обяви, че е получил предупреждение, че бизнесът му може …Nov 17 2020vijti.com




[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!