Светкавичен отговор след ултиматума на Русия: Нидерландия праща изтребители F-35 да пазят България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

България получава светкавична подкрепа от страни членки на НАТО след руския ултиматум.
Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя от 5-то поколение в България през април и май, за да подкрепят дейностите на НАТО в Черноморския регион.

Извънредно! Русия нареди: НАТО да напусне България и РумънияРуските предложения за гаранции за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България и Румъ…Jan 21 2022vijti.com

„Всички усилия са насочени към деескалация на ситуацията чрез диалог и дипломация. В крайна сметка това е в интерес на всички участващи страни. В същото време е важно да сме подготвени за нежелания сценарий, че разговорите се провалят“, каза Кайса Олонгрен, министър на отбраната на Нидерландия.

Въоръжените сили на Нидерландия планират да разположат два от своите модерни изтребители F-35 и помощен персонал в България в рамките на засилената мисия на НАТО за Air Policing. Нидерландия е първият съюзник, който използва изтребители от 5-то поколение в тази мисия в Югоизточна Европа, като подчертава приноса си към колективната отбрана на НАТО.

У дома изтребителите F-16 на Кралските нидерландски военновъздушни сили извършват въздушна полиция на НАТО над зоната на БЕНЕЛЮКС с белгийските военновъздушни сили от 2017 г. Нидерландия разположи своите F-16, за да ръководи въздушната полиция на НАТО в Балтийско море през 2005 и 2017 г. и увеличи мисията в 2014 г.

В цяла Европа над 60 самолета на НАТО са във висока бойна готовност по всяко време, готови да отговорят на необявени военни полети, както и на цивилни самолети, които губят комуникация с ръководителите на полети по някаква причина – която може да варира от технически проблеми до отвличане.

НАТО има два центъра за въздушни операции – един в Германия, покриващ Северна Европа, и един в Испания, покриващ юга – които наблюдават всички въздушни движения в Европа.

Ври и кипи в парламента след ултиматума на РусияКадър БНТ Искането на Русия за изтеглянето на войските на НАТО от България имаше широк отзвук в парл…Jan 21 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!