Свалиха правителството на Кирил Петков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Току що депутатите гласуваха вота на недоверие.
Правителството пада!
„За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и г-жа Митрофанова. Те не разбират, че така няма да спечелят българския народ. Ние ще продължим да работим за България без задкулисие, за една нормална, европейска държава, заяви той.

След изказването му голяма част от депутатите начело с Делян Пеевски напусна залата на парламента.
„За“ вота на недоверие гласуваха 123-ма депутати, докато управляващите събраха недостатъчните за оцеляването на кабинета 116  гласа.

За да гласува против правителството специално дойде дори депутата от ДПС Делян Пеевски, който веднага напусна залата след успешния вот.

Пред НС в момента има многохиляден митинг в подкрепа на сваленото правителство.

Зад парламента има протестиращи главно от ДПС срещу досегашните управляващи.

Предстои президентът Румен Радев да връчи мандат на „Продължаваме промяната“ за нов опит за съставяне на кабинет в този парламент. Ако партията на Кирил Петков не успее, вторият мандат автоматично отива при ГЕРБ-СДС. Ако и те не успеят да съставят правителство, президентът може да избере една от останалите парламентарно представени групи, на която да връчи третия мандат в опит да бъдат избегнати предсрочни избори.

Очаквайте подробности!

Кирил Петков разкри още подробности за раздора с Трифонов: Спор за проценти при обществените поръчки в МРРБКато неофициални поводи за напускането на ИТН могат да се считат огромните средства, които „ние не р…Jun 18 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!