Само на 49 години почина Георги Костадинов от Мъжкото хоро в Калофер

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Всички много се вълнуват за утрешния ден! Но един човек, който беше първи в ледените води на река Тунджа, този път ще гледа от горе и ще бие тъпана си за всички Калоферци! Ще за свири Залюбила е Василка… Поклон за бай Гошо“, пише Милена Киркова във Фейсбук.

Финансов хороскоп за януари 2022 г-Стрелец са изключително финансово продуктивни хора, Рибите ще могат да забогатеятОвен Овенът не трябва да се поддава на негативни емоции, особено след като всички новогодишни пробле…Dec 28 2021vijti.com

Георги Костадинов е починал само на 49 години.
Той е известен на цяла България от кадрите от телевизиите от Мъжкото хоро в Калофер, където предвожда с тъпана си четата в ледените води.

На 6 януари отбелязваме Йордановден. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос. След тайнството на Богоявление хората видели с очите си християнското триединство на Отец (гласа), Дух (гълъба, кацнал на рамото на Христос) и Син (земния човек) и започнали да вярват, затова денят се нарича още – Богоявление.

В Калофер вече тече трескава подготовка за празника.

Заети са всички хотели и къщи за гости не само в града, но и в околните населени места.

„Няма да се изисква зелен сертификат за участващите в хорото. Всички сме на открито и ще се опитаме максимално да спазим мерките”, каза кметът на града Румен Стоянов.

Традицията на Богоявление е мъжкото ледено хоро, когато във водата влизат само мъже, облечени в народни носии.

Хороскоп за 2022 г. по година на раждане За да разберете каква ще бъде 2022 година, трябва да разберете прогнозата за вашата година на ражда…Dec 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!