Румъния вдига пенсиите с 40%. Пенсионерите ще се радват на хубави пенсии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новото либерално правителство на Румъния придвижва напред най-голямото увеличение на пенсиите от три десетилетия в рамките на бюджета за 2020 г., съобщи Ройтерс.  Това става на фона на нарастващи опасения, че страната ще надхвърли прага за бюджетния дефицит, определен от правилата на ЕС, и ще се изправи пред риск за понижаване на кредитния рейтинг.

Деси Радева пръсна 200 пенсии за роклиДесислава Радева отново е ВИП клиент на известната дизайнерка Невена Николова, след като в последнит…Nov 11 2019vijti.com

Правителството на Лудовик Орбан, което встъпи в длъжност миналия месец, запази закон, внесен от предишния лявоцентристки кабинет, за 40-процентово увеличение на пенсиите. То обещава, че ще увеличи събираемостта на данъците и ще намали бюджетните разходи, за да спре увеличаването на дефицита.

Румънският Орбан обяви в края на миналата седмица, че неговото правителство ще приложи пенсионния закон, но призова народните представители да се въздържат от одобряване на други проекти, които предвиждат големи разходи.

Според румънски издания голямото пенсионно увеличение ще е за сметка на орязването на други програми. Една от тях е програмата за финансиране на местни проекти, критикувана от години, че разпределя пари по политически признак.

Кабинетът уверява, че ще намали бюджетния дефицит от 4,4% до 3,6% от БВП през следващата година. Икономическите експерти обаче казват, че при такова увеличение на разходите за пенсии това няма да се случи.

Медии в Букурещ припомнят, че миналата година пенсиите в северната ни съседка вече бяха повишени с 15%. В момента те са средно около 522 лева, а от септември догодина трябва да станат средно 733 лв.

Източник: lupa

Бисер Петков огласи увеличение на пенсиите, по-голямо от заложеното„Заложеното увеличение на пенсиите от 1 юли 2020 година с 6,7% е възможно както да остане същото, та…Oct 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!